Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kuşbaşı Tarifleri > Kuzu Fırın (8 adet - 620,324 defa bakıldı)

Kuzu Fırın


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuzu Fırın

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc296
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2005
4,709 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
3 adet iri domates

Kuzu eti tuzlanır. Hafif limon sürülür, bir tencereye yerleştirilir. Üzerine tereyağı, eklenerek orta ateşli fırına konur. Ara sıra akan tencereye biriken yağ, etin üzerine gezdirilir. Haşlanmış patates ile servis edilir. Arzu edilirse üzerine sulandırılmış salça gezdirilir.


ML® Fırınağzı için tıklayın


KUZU FIRIN

Şükriye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 54
Şehir: Cumali
Kısa URL: https://ml.md/lc7636
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2006
3,857 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo kuzu eti
2 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet iri patates.

Kuzunun but ya da kol tarafı yıkanmış, tuz ve biberlenmiş olarak temizlenmiş ve dilim dilim kesilmiş patatesle bir tepsiye.konulur. Üzerine 3 kaşık yağ, iki kaşık salça, bir bardak soğuk su ilâve edilerek ağır ateşli fırında pişirilir.


KUZU FIRIN

Şükriye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 54
Şehir: Cumali
Kısa URL: https://ml.md/lc7637
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2006
3,605 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kilo kuzu eti
4 kaşık yağ

Kuzu eti tuzlanır. Hafif limon sürülür, bir kap içine konur. Üzerine 3 kaşık yağ ilâve edilerek orta ateşli fırına konulur. Arasıra bir kepçe ile üzerine yağ gezdirilerek pişirilir. Fırınlanmış patates ile arzu edilen garnitür sebze, etin yanına konur.


KUZU FIRIN

FatihB
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.05.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Sincan Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15821
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2007
3,418 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kilo kuzu,
4 patates,
4 kaşık sadeyağ
mevsim sebzesi.

Kuzu eti tuzlanıp limon sürülür, bir kap içine konur. Üzerine 3 kaşık yağ eklenerek orta ateşli fırına konur. Arasıra bir kepçe ile üzerine yağ gezdirilerek pişirilir. Fırınlanmış patates ile arzu edilen garnitür sebze, etin yanına konur.


KUZU FIRIN

Foçalı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2010
Mesajlar: 32
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc53046
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2010
3,218 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 kg kuzu budu
1 bardak domates suyu
1 çay kaşığı karabiber
bir miktar tuz

Hazırlanışı:
Kuzu etini yıkayıp kuruluyanız, karabiberi üzerine sürerek derin servis tabağına koyunuz. Diğer taraftan domates suyuna tuzu ilâve ederek karıştırınız ve etin üzerine döküp fırına sürünüz. Orta hararette 45 dakika pişiriniz. Bu arada her 15 dakikada bir fırını açarak sosu etin üzerinde gezdiriniz. İstenilen tarzda servis yapınız.


KUZU FIRIN

şelale
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.11.2010
Mesajlar: 24
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc57419
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2010
4,757 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

1 adet kuzu kolu
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1/4 paket margarin
Yeterince tuz, karabiber ve kekik

Kuzu etini, dörde böldüğümüz kuru soğan ile haşlayalım.
Et haşlanınca, kenarlı bir tepsiye çıkartalım.
Salçayı, erittiğimiz margarin yağında birazcık kavurup yeterince tuz, karabiber, kekik ve eti haşladığımız sudan ilave edip kaynatalım.
Biraz kaynattıktan sonra hazırladığımız bu karışımı tepsiye koyduğumuz etin yarı hizasına kadar dökelim.
Önceden ısıttığımız fırında etin kızarmasını bekleyelim.
Eti ters yüz edip sosun içinde kalan kısmının da kızarmasını sağlayalım.
Eti fırından çıkartıp parçalara ayırdıktan sonra kendi sosuyla servis yapalım.


Kuzu Fırın

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc103052
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2014
2,584 defa indirildi / yazdırıldı




450 gr kuzu eti
2 Yemek Kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
1 Çorba Kaşığı un
Yarım Fincan su

Kuzu etini küp şeklinde parçalara kesip kıyılmış soğanlarla beraber bir tavada yağda kızartın. Et kahverengi olunca içine önceden su içinde erittiğiniz bir yemek kaşığı unu ilave edin ve et yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.


Kuzu Fırın

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161726
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2021
249 defa indirildi / yazdırıldı




Kemiksiz kuzu but
Arpacık soğan
Soğan
Domates salca
Maydanoz
Kereviz sapı
Defneyaprağı
Sarımsak
Çubuk tarçın
Tane karabiber
Tuz
Patates
Havuç
Domates
Biber

İncikleri çıkartılmış kuzu budu dilerseniz bütün olarak veya porsiyon sayınıza göre böldürerek kullanabilirsiniz.
Tavanızı kızdırın ve kuzu budu arkalı önlü kızartarak mühürleyin.
Patates, soğan ve biberleri irice doğrayın.
Fırın kabınızı bolca sıvı yağ ile yağlayın.
Önce kuru soğanları, sonra patates, biber ve domatesleri fırın kabına yerleştirin.
Tuz ve karabiber ilave edin.
Mühürlenen Etlerin üzerine bıçak ile delikler açın.
Tane karabiber ile sarımsakları etlerin içerisine yerleştirin ve eti tuzlayın.
Üzerini pişirme kağıdı ile örtün, sonra alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın.
220 derece ısınmış fırında 1.5 saat pişirdikten sonra, ısıyı 180 dereceye getirin ve 1.5 saat daha pişirin.
10 dakika kadar bekletip servis edin.

Not: Son 15 dakikada üzeri açık olarak fırında etlerin kızarmasını sağlayabilirsiniz. Etlerin kurumaması için kızartma esnasında bir kaşık yardımı ile etlerin üzerine etin suyundan dökmelisiniz.







Kuzu Fırın Tarifleri Kuşbaşı Tarifleri



(8 adet Kuzu Fırın 620,324 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort