|
|
Kuzu Gerdanı Çorbası |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc7448
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2006
2,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Bir adet orta boy kuzu boynu,
1 fincan yoğurt,
1 fincan un,
1 limon,
3 yumurta,
yarım demet dereotu,
yarım demet maydanoz,
isteğe göre tuz.
Hazırlanışı:
İyice yıkadığımız kuzu boynunu uygun bir tencereye yerleştirelim. Etin üzerine kadar su doldurup pişene kadar kaynattıktan sonra ayrı bir kaba koyup soğumaya bırakalım. Yumurtanın sarılarını ayrı bir kaba alarak unu, limonun suyunu ve yoğurdu ilave edelim. İyice çırptığımız bu. karışımı yavaş yavaş et suyuna yedirerek karıştırıp pişirelim. Soğumuş kuzu boynunu parçalara ayırarak çorbaya boşaltalım. Temizlenmiş maydanoz ve dereotunu ince kıyarak, kâselere konulmuş çorbanın üzerini süsleyip servise hazır hale getirelim.
|
Kuzu Gerdan Çorbası |
|
metanett
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc149864
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2020
879 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 parça kuzu gerdanı
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
Karabiber
Pul biber
Tuz
Eti tencereye alın ve üzerine örtecek kadar su ekleyin. Etler yumuşayıp kemiğinden ayrılacak kıvama gelene kadar haşlayın.
Daha sonra bir tabağa alın.
Etler biraz soğuyunca kemiklerinden ayırıp didikleyin ve yeniden et suyunun içine ekleyin.
Bir kasede un, yumurta, yoğurt, limon suyu ve suyu çırpın.
Ardından yoğurtlu karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edin ve iyice karıştırın.
Tuz ve karabiberi de ekleyip bir taşım kaynatın.
Zeytinyağını tavada ısıtın. Pul biberi de ekleyip güzelce kızdırın.
Çorbanın üzerine gezdirip servis edin.
|
|
Kuzu Gerdanı Çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|