|
Kuzu kapama |
|
Huriye
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc16068
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2007
3,579 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-6 kişilik Gerekli malzeme:
1 kuzu kol (1.200-1.300 gr)
15 dal taze soğan
1 demet pazı
2 yeşil salata 1 soğan
1 boy havuç
2 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
2.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı un Tuz
1 Taze soğan, pazı ve yeşil salataları yıkayıp ayıklayın. Hepsini bir parmak boyunda doğrayın.
2 Havucu temizleyip yarım halkalar halinde kesin. Kuru soğanı ince ince doğrayın. Margarini eritip porsiyonluk parçalara bölünmüş kuzu etini soğanla birlikte kavurun. Et kavrulunca havucu ekleyip 1-2 dakika karıştırarak kavurduktan sonra pazı, salata ve taze soğanı ilave edin. Tuz ve tozşekeri ekleyip karıştırın.
3 1.5 su bardağı su ilave edip tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
4 Unu 1 su bardağı suyla ezin. Etler pişince karışımı yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
|
KUZU KAPAMA |
|
FatihB
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Sincan Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15815
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2007
3,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. kuzu eti (yağlı)
3 Kaşık sadeyağ
1 Fincan su
3 Demek taze soğan
1 Kuru soğan
2 Demet tereotu
3-4 Parça marul veya kıvırcık salata yaprağı.
Kemikli kuzu etini yıkayıp tencereye koyun. 1 fincan su ekleyin. 3 demet taze, 1 kuru soğan, 2 demet dereotu ve tuz katın. Hepsinin üstünü birkaç kıvırcık salata ya da marul yaprağıyle kapatın. Kapalı olarak hafif ateşte 1,5 saat pişirin. Sıcak servis yapınız.
|
Kuzu Kapaması |
|
Hakime
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2006
Mesajlar: 26
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7913
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2006
4,039 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gr. kuzu eti
3,5 çorba kasığı tereyağı
1 baş kuru soğan
2 demet pazı
3 yeşil salata
12 yeşil soğan
60 gr. havuç
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 demet dereotu
3/4 çorba kaşığı un tuz
HAZIRLANIŞI:
Yeşil soğanları yıkayıp, küçük küçük doğrayın.
Yeşil salataları yaprak yaprak koparın.
1 orta havucu kazıyıp, yarımşar parmak boyunda kesin.
1 baş kuru soğanı soyarak 8 parçaya bölün.
Böbrek yatağı pirzola ya da kol taraflarından olan 900 gr. kuzu etini kemikli olarak yumurta büyüklüğünde parçalara doğrayın.
Yukarıda hazırlamış olduklarınız ile pazı, 1 bardak su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1.5 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ve tuzu bir tencereye koyarak kapağını kapatın.
Et yumuşak bir hal alıncaya kadar, aşağı yukarı bir, bir buçuk saat ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişmeye bırakın.
Et pişince, 1 kahve fincanı suda eritilmiş üç çeyrek çorba kaşığı un ilave ederek, 5 dakika daha ateşte bırakın.
Kıyılmış dereotunu da katarak bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapın.
ML® Uruç Kapaması için tıklayın
|
Kapama |
|
Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc4396
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2006
3,723 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo yagli kuzu eti
3 demet yesil soğan
1 kuru soğan
2 demet dere otu
2 adet marul
Tuz
Karabiber
Et kusbasi dogranarak iyice yikandiktan sonra tencereye konur ve üzerine iri parçalar halinde dogranmis marul, yesil soğan ve kuru soğan, ince ince kiyilmis dereotu ile baharatlar eklenir. Üzerine bir fincan su konulduktan sonra tencerenin kapagi kapatilir ve 1.5 saat kadar pisirilir. Süresi dolup pistikten sonra servis tabagina alinarak sicak servis yapilir.
ML® Ankara Tava için tıklayın
|
Kuzu Kapama |
|
mAsUm
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2005
Mesajlar: 20 Şehir: Gölcük |
Kısa URL: https://ml.md/lc1855
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2006
3,932 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kuzu eti (5 eşit parçaya bölünmüş)
tuz
karabiber
3 bardak su
25 adet yeşil soğan
2 tane iri marul
3 bağ dereotu
Etleri üzeri örtülünceye kadar su dolu bir tencerede harlı ateşe oturtun. Tam kaynama sırasında ateşten alıp soğuk suyla yıkayın. Başka tencereye alıp tuzunu biberini ve suyunu koyun. Soğanların başlarını atıp yeşil kısımlarını 5 er santim uzunluğunda doğrayın. Marulları ayıkladıktan sonra ortadan ikiye bölün, kaynar suda, soğanlarla birlikte 2-3 dakika haşlayın. Tamamen susuz olarak etlerin üzerine yayıp, dereotu da serperek ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirin.
ML® Niğde Tavası için tıklayın
|
Kuzu Kapama |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1307
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2006
3,740 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr kuzu kolu (200'er gr'lık 4 parçaya bölünmüş)
2 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
12 arpacık soğanı (kabukları soyulmuş)
2 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)
Orta boy bir tencereye, etleri ve etlerin üstünü örtecek kadar su koyup, harlı ateşte kaynatınız. Su kaynar kaynamaz tencereyi ateşten alıp, etleri bir kevgire aktararak üstünden soğuk su geçiriniz.
Etlerin haşlandığı tencereye soğuk suda yıkanmış etleri, 2 su bardağı et suyunu, tuz, biber ve arpacık soğanlarını koyup, tencerenin ağzı kapalı olarak 1 saat orta ateşte pişiriniz. Tencerenin kapağını açıp dereotunu serpiniz. Tencerenin kapağını kapayıp 15-20 dakika daha pişirerek, tencereyi ateşten alınız.
Yemeği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp servis ediniz.
ML® Süt Kuzu Kapama için tıklayın
|
|