Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bonfile Tarifleri > Kuzu Kapama (26 adet - 3,112,449 defa bakıldı)

Kuzu Kapama


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuzu Kapama

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174707
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2023
153 defa indirildi / yazdırıldı




1 büyük kuzu kol (4 parçaya ayrılmış)
1 demet taze soğan
Yarım demet dereotu
1 adet kırmızı elma
Tuz
Karabiber
Marul

Kuzu kol parçalarını tuz ile iyice ovalıyoruz. Tencereye önce marulları diziyoruz, üzerine kuzu kolları yerleştiriyoruz. Kuzunun üzerine incecik kıydığımız taze soğanları ilave ediyoruz. En üste tekrar marul kapatıyoruz ve çok az su ilave ediyoruz. Dilimlediğimiz elmayı da ekleyip kısık ateşte dört saat kadar pişiriyoruz. Servis ederken rengi koyulaşan marulları alıp yerine taze marulları dizip biraz tane karabiber ilavesi ile 10 dakika daha pişiriyoruz.



Kuzu Kapama

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172503
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2023
120 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

1 adet 1kg’lık yağlı kuzu kol, 6 parçaya bölünmüş
400 ml su
15 adet taze soğan, kabaca doğranmış
1 adet orta boy marul veya kıvırcık, boyuna göre ikiye veya üçe bölünmüş
1 demet maydanoz, ince kıyılmış
1 demet nane, ince kıyılmış
1 demet dereotu, ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber

Eti tencerede suyla kaynatın. Kaynamaya başlayınca üzerinden kevgirle köpüğünü alın.
Üzerine taze soğanı, marul yapraklarını, maydanoz, nane yapraklarını ve dereotunu koyun. Tuz ve karabiber ilâve ederek et yumuşacık oluncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.

Not: Kuzu kapamaya piştikten sonra arzu ederseniz 2 yumurtanın sarısı, 1 limonun suyu, 1 çorba kaşığı unla hazırlanmış terbiye ilâve ederek suyuna kıvam verebilirsiniz.


Kuzu Kapama

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167603
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2022
175 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.dogrusucarrefoursa.com

1 kuzu but (kemikli ve parçalanmış)
2 adet soğan
1 adet patates
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
2 çorba kaşığı tereyağı

Kuzu etini düdüklü tencerede haşlayın. Haşladığınız etleri baharatlarla birlikte harmanlayın. İri parçalar halide doğranmış patatesleri kızartın ve bir borcama dizin. Kuzu etlerini, iri doğranmış soğan ve sarımsakları patateslerin üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. İç pilav ile servis yapın.


Kapama

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145685
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2019
796 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

1 kg dana kuzu eti (sırt eti olması veya körpe hayvan etinden olması önemlidir.)
500 gr Arpacık soğan (1 kg et için yaklaşık yarım kilo)
1 yemek kaşığı güvey otu
1 yemek kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı Pul biber
Yarım kilo pirinç

Et, kuşbaşı olarak doğranır ve yıkanır, güvey otu, tuz ve karabiberle birlikte harmanlanır.
Çömleğin içine etler ve soyulmuş temizlenmiş arpacık soğanlar konulur. Ancak çömleğin içi tamamen sıkıştırılmamalıdır.
Doldurulan çömlek ağzı tepsinin tabanına gelecek şekilde baş aşağı tepsinin ortasına yerleştirilir.
Tepsi, çömlekle birlikte ocağa konulur (Yemeğin aslı meşe közünde pişirilmektedir.)
Tepsinin kenarlarına su konularak ocak yakılır. Bu sırada çömlekteki etin pişip pişmediğini görmek amacı ile suyun içine birkaç parça et konulur. Et, su içinde pişeceğinden buharla pişen çömlek içindeki et biraz daha bekletilmeli, çömlek hemen kaldırılmamalıdır.
Yemek kaynarken eksilen su, sıcak su ile takviye edilmelidir.
Pirinç tuzlu suda 15 dakika bekletilir, süzülüp yıkanarak tekrar süzülür.
Sudaki et piştikten sonra yemeğin suyuna daha önceden yıkanıp hazırlanmış pirinç salınır.
Pilavın pişmesi ile yemek ocaktan alınarak çömleği de kapatacak şekilde temiz biz bezle sarılır ve pilavın demlenmesi sağlanır.
Pilavın demlenmesi ile çömlek pilavın üzerine gelecek şekilde kaldırılır ve tepsi içinde sıcak olarak servis edilir.



Kapama

mülteci
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.11.2015
Mesajlar: 28
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc112814
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2015
1,387 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kuzu koldan hazırlanmış parça et
2 yemek kaşığı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 adet kıvırcık salata
1 bağ taze soğan
Tuz

Bahar gelip taze kuzular çıkınca kasaptan körpe kuzu kolları alınarak irice doğratılır. Temizce yıkanıp süzgece alınır. Tencereye yağ konulur, sal ilave edilerek karıştırılır. Suyu süzülen etler ilave edilerek karıştırılır.
Sonra üzerine 2-3 su bar- dağı kadar su konularak tuzu atılır pişmeye bırakılır. Etler ve yumuşayıp pişmeye yüz tutunca iyice yıkanıp, irice doğranmış kıvırcık salata ve taze soğanlar etlerin üzerine yayılır. 1-2 taşım daha kaynatılarak ocağın altı kapatılır.


KUZU (Kapama)

semiramiss
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2013
Mesajlar: 47
Şehir: Afyonkarahisar
Kısa URL: https://ml.md/lc88349
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2013
2,300 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kuzu eti, (yağlıca)
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 demet dereotu
5 parça marul veya kıvırcık salata yaprağı
3 demet taze soğan

Parçalara ayrılmış kemikli kuzu etini yıkayarak tencereye koyun. Üzerine bir adet soğan ve taze soğanlan da koyup, yağı da kattıktan sonra ateş üzerinde eti hafifçe öldürün. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilâve edin. Sonra bunların üzerini dereotu ve marul ile güzelce örtün, kapalı olarak pişirin. Pişince sıcak sıcak servis yapın.


Kuzu Kapama

haza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.11.2012
Mesajlar: 56
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc83370
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2012
2,474 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. kuzu kuşbaşı eti
1 adet soğan
1 adet kabak
2'şer adet kırmızı, sarı ve yeşil biber
1 sap taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik

Tencereyi ocak üzerinde kızdırın. Etleri içine ekleyip hiç yağ koymadan beş dakika renkleri dönünceye kadar pişirin. Sebzeleri ve soğanı irice doğrayın, etlerin üzerine koyun. Baharatları ekleyip hiç su koymadan etler yumuşayıncaya kadar pişirin.


Kuzu Kapama

balaban2
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.07.2011
Mesajlar: 24
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc65708
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011
3,347 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzu eti (1 kg. ön kol eti)
Pazı (4 yaprak)
Taze Soğan (5 dal)
Dereotu (2-3 dal)
Kereviz Yapraklan (5-6 yaprak)
Taze Kekik ( 3-4 dal)
Arpacık soğan (10 adet)
Su (9-10 su bardağı)
Margarin ya da sıvıyağ (3 çorba kaşığı)
Un (2 çorba kaşığı 30 gr.)
Yumurta (1 adet)
Yoğurt (2 çorba kaşığı)
Tuz (1-2 tatlı kaşığı)
Limon (Yarım)

Derin bir tencereye 4 su bardağı su koyun. Etleri büyük parçalar halinde kesin. Etleri yüksek ateşte bir taşım kaynatın.
Etler beyazlayınca tencereden alın ve süzün.
Etleri süzdükten sonra tencerenize soğanları (arpacık, bütün olarak) ve yağı koyarak kavurun. Ardından süzmüş olduğunuz etleri ekleyerek biraz daha kavurun.
Etler kavrulurken terbiyesi için ayrı bir kaba un, yumurta, limon suyu, yoğurt koyarak iyice çırpın. Bu arada ateşteki etlerin yanmaması için karıştırmayı ihmal etmeyin. Terbiyesi üzerine 1 su bardağı su ekleyerek biraz daha çırpın.
Kavrulan soğan ve etlerin üzerine 4 bardak su ilave edin. Tencereyi kapatarak 25-30 dakika etlerin pişmesini bekleyin.
Etler pişmeye yakın sebzeleri tencereye ilave edin (sırasıyla pazı, üç-dört parçaya bölünmüş taze soğan, kereviz sapı, dereotu). Sebzelerle birlikte et 5 dakika kaynadıktan sonra tuz, tuz ve karabiber ekleyerek 3-5 dakika daha kaynatın.
Taze kekikleri ekleyin ve son olarak da önceden başka bir kapta hazırladığınız terbiyeyi etlere yavaş yavaş dökün. Tencerenin kapağını kapatarak hepsinin birlikte 4-5 dakika daha kaynamasını sağlayarak yemeğinizi tamamlayın.
Pişen etlerinizi düzgün bir sırayla tabağınıza yerleştirip üzerine de tencerenizdeki sosu ekleyerek yemeğinizi servise hazır hale getirin.

Not: Aldığınız kuzu etinin ön koldan ve zarlı olmamasına dikkat edin. Sığır eti kullanılması tavsiye edilmez. Etinizin sert ve yumuşak olmasına göre pişme anında zaman zaman kontrol ederek haşlanma süresine karar verin ve etinizin iyice yumuşayana kadar haşlayın. Ateşinizin orta ateş olmasına dikkat edin. Aksi halde etleriniz suyunu kaybeder ve iyi pişmez. Sonradan su eklemesi yapmayın etleriniz sertleşir ve hiç pişmez.


Kuzu Kapama

seçmen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc64104
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
3,254 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

700 gr. kuzu eti
3 çorba kaşığı margarin
12 dal taze soğan
3 yaprak marul
1 demet pazı
2 adet havuç
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber, pul biber
2 çorba kaşığı un
1 demet dereotu

Doğranmış kuzu etini, margarini, doğranmış yeşil soğanı, kıyılmış marulu, doğranmış pazıları, halka halka doğranmış havuçları, suyu, toz şekeri, tuzu, karabiberi ve pul biberi, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Et pişince, bir kahve fincanı suda eritilmiş unu tencereye döküp beş dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan indirip ince kıyılmış dereotunu üzerine serpip karıştırın.


Fotoğraf "AyGölgesi" tarafından gönderildi. 25.10.2014


KUZU KAPAMASI

Gülsümm
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 22.01.2011
Mesajlar: 14
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc60909
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2011
3,328 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kuzu eti
5 çorba kaşığı sade margarin yağı
1 büyükbaş soğan
2 orta boy havuç
2 büyük boy domates
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 demet taze soğan
2 tane yeşil salata
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak su

Et, yumurta büyüklüğünde parçalara bölünür. Yıkanıp, süzgece bırakılır. Kuru soğan piyaz olarak doğranır, havuçlar da ince ve uzun kesilerek, soğanla beraber, bir tencereye konur. Yağı da ilave ederek, on dakika kadar kavrulur. Su ilave ederek etleri koyarız. Ufak kesilmiş taze soğanı etlerin üzerine dökeriz. İri kesilmiş salataları ilave eder, karabiber ve tuz ile beraber on beş dakika kaynatırız. Ayıklanmış dereotu, maydanoz ete ilave edilir. Kesilmiş domatesler de konarak on beş dakika daha kaynatlıp ateşten indirilir ve servis tabağına yerleştirilir.


Kuzu Kapama

tekaüt
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.02.2011
Mesajlar: 20
Şehir: Çankaya-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc60643
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2011
3,150 defa indirildi / yazdırıldı




5 parça kuzu eti
3 su bardağı et suyu
Taze soğan
Karabiber
Tuz

Etlerin üzerini tamamen örtünceye kadar soğuk su koyup, ocağın üstüne yerleştirin. Etlerin kaynamasına yakın ateşten alın.
Susuz olarak başka bir tencereye koyun. Soğanların yeşil kısımlarını 5'er santim kesip, doğrayın ve biraz et suyuyla tekrar 1 saat 15 dakika pişirin.

Not: Yanında iç pilavla servis ettiğinizde, sofradakilere nefis bir yemek sunmuş olursunuz. Artan et suyuyla lezzetli bir çorba ya da pilav yapabilirsiniz.


Kuzu Kapama

jülide
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.12.2010
Mesajlar: 22
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc58550
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2010
3,390 defa indirildi / yazdırıldı




900 gram kemikli kuzu eti
1 orta boy soğan
3 demet yeşil salata
1 tatlı kaşığı toz şeker
1-2 demet pazı
5-6 yeşil soğan
1 havuç
3,5 çorba kaşığı margarin
1 demet maydanoz ve dereotu
1 tatlı kaşığı un
1,5 bardak su
Bir tutam tuz

Yıkadıktan sonra küçük küçük dogradığınız yeşil soğan, pazı ve yapraklara ayırdığınız yeşil salatayı uzunlamasına doğradığınız havucu ve bütün halde kuru soğanı, su, şeker, tuz ve yağla birlikte bir tencereye koyun. Yumurta büyüklüğünde doğranmış eti de ilave edin, tencerenin kapğını kapatın. Etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin. Bu arada unu, 1 kahve fincanı suyla karıştırıp tencereye ilave edin. Tekrar bir taşım daha kaynatıp ateşten indirin.


KUZU KAPAMASI

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc56488
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2010
3,448 defa indirildi / yazdırıldı




Kapama için kuzunun biraz yağlı tarafını seçmelidir ve kesilecek parçalar da büyükçe olmalıdır.
Bu suretle, tencereye yerleştirilen etlerin üstüne su doldurup harlı ateşe oturtmalıdır.
Su kaynayıp etler köpük salıvermeğe başlayınca bol miktarda doğranmış soğanla tercihan üç dört salata (yahut marulu) münasip büyüklükte keserek tencereye koyunuz.
Tuz, biberini ve maydanozunu da ilâve ederek tencerenin kapağını kapayınız.
Şimdi, orta kuvvette bir ateşte pişinceye kadar beklemelidir.

Not: Zayıf, midelerin de kabul edeceği bol sebzeli mutedil ve lezzetli bir kuzu yemeğidir.


Kuzu Kapama

Ayşe'm
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2010
Mesajlar: 54
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc54289
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2010
4,826 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

350 gr. yağsız kuşbaşı et veya dana eti (yağsız)
4-5 taze soğan
1/4 çay bardağı sıvı yağ
2 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 iri boy marulun göbek kısmı
1/2 demet dereotu
tuz
karabiber

Tencereye sıvı yağı alalım. Etleri ekleyip suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak suyu, tuzu, karabiberi ekleyerek ağır ateşte etler hafifçe yumuşayana dek pişirelim. Sonra kuşbaşı iriliğinde doğranmış patatesleri, yuvarlak dilimlenmiş havuçları, iri doğranmış taze soğanları ekleyip ağır ateşte, etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirmeye devam edelim. Yemeği ateşten almadan 5 dk. önce, iri doğranmış marul göbeğini ve kıyılmış dereotunu ekleyelim. Ilıtarak servis yapalım.


KUZU KAPAMASI

Oskar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2010
Mesajlar: 40
Şehir: Burdur
Kısa URL: https://ml.md/lc47862
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2010
3,749 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kuzu eti
1,5 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı margarin
1 baş kuru soğan
1 havuç (orta)
12 tane yeşil soğan
3 tane yeşil salata
2 demet pazı
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 bardak su
3/4 çorba kaşığı un
tuz

Bir tencereye yılanmış, yarım el büyüklüğünde parçalara bölünmüş böbrek yatağı, pirzola ya da kol tarafından kuzu eti, ölçülere göre doğranmış yeşil soğan, pazı, yaprak yaprak koparılmış yeşil salata, 3 - 5 santim boyunda doğranmış havuç, 8 parçaya bölünmüş soğan, 1,5 bardak su, tozşekeri, tereyağ, margarin konularak kapağı kapanır.
1,5 saat kadar hafif ateşte pişirilir. Et yumuşayıp pişince, tencereye bir kahve fincanı suda halledilmiş un katılarak, tencere 5 dakika daha pişirilir. Buna ayıklanmış tere yaprakları ilâve edilerek bir taşım kaynatıldıktan sonra tabağa alınır ve servis yapılır.


KUZU KAPAMASI

abc
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2009
Mesajlar: 24
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc34156
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2009
3,641 defa indirildi / yazdırıldı




900 gram kuzu eti
60 gram havuç
70 gram tereyağı ya da margarin (3,5 çorba kaşığı)
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
80 gram kuru soğan (1 baş)
1 demet dereotu
2 küçük demet pazı
3/4 çorba kaşığı un
3 adet yeşil salata
Tuz
12 adet yeşil soğan

1 Bir tencereye; yıkanmış ve küçükçe doğranmış 12 adet yeşil soğan, 2 demet pazı, yaprak yaprak koparılmış 3 demet yeşil salata, kazınmış ve yarımşar parmak boyunda kesilmiş 1 orta havuç, soyulmuş ve 8 parçaya bölünmüş 1 baş kuru soğan, 1 bardak su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, bir buçuk silme çorba kaşığı tereyağı ya da/margarin, tuz ile kemikli olarak yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış, böbrek yatağı pirzola ya da kol taraflarından olmak üzere 900 gram da kuzu eti koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve et yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı bir, bir çeyrek - bir buçuk saat ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişmeye bırakmalıdır.
2 Et pişince, tencereye; 1 kahve fincanı suda eritilmiş üç çeyrek çorba kaşığı un ilâve ederek, eti beş dakika daha pişirmeli, sonra bunlara kıyılmış 1 demet de dereotu katarak bir taşım daha kaynattıktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır.


KUZU KAPAMA

anfora
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc31272
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2008
3,374 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
1kg. kuzu eti
1 kuru soğan
1 domates
1 havuç
1 demet taze soğan
1/2 demet dereotu
katıyağ
1 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı karabiber
tuz.

Eti, yumurta büyüklüğünde parçalara bölün. Havucu boylamasına ince ince doğrayın. Kızgın yağda piyazlık doğranmış soğanları hafif pembeleştirip, havuçları ekleyin ve kavurun. Üstüne, etleri, ince doğranmış taze soğanı, suyu, karabiberi ve tuzunu ilave edilip, kaynatın. Kaynayınca, üzerine doğranmış domatesleri de ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.


Kuzu Kapama

papaya
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.09.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc27200
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2008
3,436 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
500 gr. kuzu eti
1 bağ pazı
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 havuç
1 soğan
Tuz
Limon suyu
Sıvıyağ

Yapılışı:
Önce etler haşlanmaya bırakılır, bu arda havuçlar istenilen şekilde doğranıp etlere eklenir ve birlikte haşlanmaya bırakılır. Yemeğin sosu hazırlanır. Bunun için bir karıştırma kabına un limon suyu ve yumurta sarısı konup, çırpılır. Pazılar sıcak suya daldırılır çok bekletilmeden alınır soğuk suya konur buradandan da çıkarılıp bir tabağa alınır. Haşlanan etler ve havuçlar süzülüp, bir tabağa alınır. Yumurta un ve limonla yapılan sosa et suyu da eklenir. Haşlanan etler pazı yapraklarına sarılır ve fırın tepsisine yerleştirilir, (sarma gibi veya muska şeklinde sarılır.) Tüm sarmaların üzerine önceden hazırlanan sos her tarafına gelecek içimde döklür. Son olarak haşlanan havuçlarda eklenir ve bu şekilde fırına verilir.


Kuzu Kapama

maya
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.11.2007
Mesajlar: 48
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc24229
Gönderme Tarihi: 31.May.2008
3,131 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi
1 kg. kuzu eti (Kol tarafından birer kişilik parçalar halinde dilimlenmiş)
1 baş iri soğan
1 bağ yeşil soğan
2 adet kıvırcık salata
1 demet dereotu
Tuz
Karabiber

Etleri yıkayıp, 4-5 bardak su ve soyulmuş bütün bir soğanla birlikte tencereye koyarak, orta ısıda bir kaç taşım kaynatın. Bu arada, yüzeyde biriken köpükleri alın.
Bir parmak uzunluğunda doğradığınız yeşil soğanın dış yapraklarını atarak, yaprak yaprak ayırın, iyice yıkanmış kıvırcık salata, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ilave ederek, ateşi biraz kıstıktan sonra et iyice pişinceye kadar kaynatın.
Pişirme işlemi tamamlanınca, tencereyi ocaktan alarak, kuzu kapamayı, salçasıyla ve sebzeleriyle birlikte servis yapın.


KUZU KAPAMA

Başarısız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.05.2006
Mesajlar: 59
Şehir: Muş
Kısa URL: https://ml.md/lc20324
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2007
3,824 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 Kg. Kuzu kol kürek eti
8-10 Taze soğan
1 Orta boy soğan
5-6 Dal dereotu
1 Kıvırcık salata
1 Tatlı kaşığı tuz

Tencereye 1 su bardağı su koyup kaynatınız. Birer kişilik parçalara kesilmiş kemikli et, dörde bölünmüş kuru soğan ilave ederek hafif hararetli ısıda pişiriniz. Pişme durumu dikkate alınarak sırası ile ince doğranmış taze soğan, tuz, iri doğranmış marul yaprağı ve dereotu katıp yumuşayıncaya kadar pişiriniz.






Kuzu Kapama Tarifleri Bonfile Tarifleri



(26 adet Kuzu Kapama 3,112,449 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort