|
|
Kuzu Kapama (Düdüklü) |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62304
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2011
6,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kemikli kuzu eti
2 kaşık yağ
1 kuru soğan
12 adet yeşil soğan
1 demet pazı
1 marul
1 havuç
1 demet dereotu
Tuz
1-Düdüklü tencereye et, ayıklanıp doğranmış kuru ve yeşil soğan, havuç, yaprak yaprak koparılmış pazı, marul, tuz ve yağ konup karıştırılır.
2- İki kahve fincanı da su ilave edilip kapak kapatılır. Orta ateşte, düdük sesi geldikten sonra hesap edilmek üzere 20- 25 dakika pişirilir.
3- Soğuyunca kapak açılır. Servis tabağına alınıp kıyılmış dereotu serpilir.
|
Kuzu Kapama (Düdüklü) |
|
parametre
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc118540
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2016
4,656 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yasemin Aydın
½ kilogram pirinç
3 adet kuru soğan
1,5 kilogram kemikli kuzu eti
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
1,5 kilogram kuzu eti yıkanarak temizlenir. Ardından kuzu etleri düdüklü tencereye yerleştirilir. Etin kilosu kadar su ekleneceği için içerisine 1,5 bardak su konularak kapağı açık bir şekilde yüksek ocak ateşte pişmeye bırakılır. 3 adet kuru soğanın kabukları soyularak rendelenir ve kaynamakta olan etlere ilave edilir. İçerisine 1 tatlı kaşığı kuru nane eklenerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Buharı çıkınca ocağın altı kısılır ve ortalama 30 dakika pişirilir. Eğer düdüklü tencereniz yok ise aynı işlemi herhangi bir tencerede de yapabilirsiniz ancak ortalama 1-1,5 saat sürebilir. Fırın tepsisinin alt zemini gözükmeyecek şekilde pirinçler yayılır ardından önceden kaynatılmış olan su ile 3 yemek kaşığı tuz ilave edilerek dinlenmeye bırakılır. Ortalama 5 dakika bekletilmesi yeterli olacaktır. Tuzlu suda bekleyen pirinçlerin suyu dökülür yeniden duru sudan geçirilerek süzülür. Düdüklü tencerede haşlanmış olan kemikli kuzu eti süzgeçli kepçe yardımı ile tencereden alınarak pirinçli tepsiye yerleştirilir. Etlerin haşlanmış olduğu suyun 1 litresini tepsiye ilave edip çok yağlı olmaması açısından üzerine yarım litreye yakın su eklenerek önceden ısıtılmış fırına yerleştirilir. Fırının alt kısmında 210 derecede 30 dakika pişirilmelidir. Ara ara pirinçler kontrol edilerek diri kalmaması açısından su eklenebilir.
|
KUZU KAPAMASI (Düdüklü) |
|
kantin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2009
Mesajlar: 38 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc34906
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2009
2,738 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gram kuzu eti
80 gram tereyağı, ya da margarin (4 çorba kaşığı)
80 gram kuru soğan (1 orta)
2 küçük demet pazı
3 adet yeşil salata
12 adet yeşil soğan
60 gram havuç (1 orta)
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 demet dereotu
1/2 kahve fincanı un (istendiği takdirde)
Tuz
1 Düdüklü tencereye; yıkanmış ve küçükçe doğranmış 12 adet yeşil soğan, 2 demet pazı, yaprak yaprak koparılmış 3 demet yeşil salata, kazınmış ve yarımşar parmak boyunda kesilmiş 1 orta havuç, 8 parçaya bölünmüş bir kuru soğan, 1 kahve fincanı su, 1 tatlı kaşığı tuz ile yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış 900 gram böbrek yatağı, pirzola, ya da kol taraflarından kuzu eti koyarak ,düdüklü tencerenin kapağını kapatmalıdır.
2 Sonra tencereyi çok kuvvetli ateşe oturtarak, üstündeki düdük yukarıya doğru oynayıp da bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere, eti, yarıya kadar azaltılmış ateşte 35 - 45 dakika pişirmeli ve ateşten alarak, buharını boşalttıktan sonra kapağını açmalı ve tencereye; kıyılmış 1 demet dereotu ile, istenirse 1 kahve fincanı su içinde erimiş yarım kahve fincanı un koyarak kapaksız bir taşım daha kaynatmah ve servis yapmalıdır.
Not: Süt kuzuları 35 dakika, mayıs kuzuları ise 45 dakika pişirmelidir.
ML® Süt Kuzu Kapama için tıklayın
|
|
KUZU KAPAMASI (Düdüklü) Tarifleri Biftek Tarifleri
|
|