|
KUZU KEBABI (Fırında) |
|
login
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2010
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc53175
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2010
2,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
Semiz bir kuzu parçasını tuzlu suda haşlayınız. Yumuşamaya başladığı zaman süzünüz, iyice soğuyunca bol soğan suyu ve baharatla içini, dışını iyice oğup 1 saat bırakınız. Dışını bir kaşık tereyağıyla sıvayınız,, içine ve dışına yoğurt sürünüz. Çeşitli yerlerinden bıçağın ucuyla deliniz, sonra tepsiye koyunuz, üzerine 2-3 kepçe etsuyu koyup fırına veriniz. Arada kaşıkla suyundan üstüne gezdirmeyi unutmayınız. Üstü nar gibi kızarınca fırından çıkarınız.
Not: Zeytinyağlı Sarmısak Ezmesi ya da başka bir salça ile yenilebilir.
|
Kuzu Kebabı |
|
ahsen
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Öğrenci |
Kısa URL: https://ml.md/lc18056
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2007
1,910 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik gerekli malzeme:
400 gr yağsız kuzu kuşbaşı
2 domates,
4 yeşil biber
100 gr mantar
1 çay bardağı sıcak su
100 gr kaşar rendesi
Tuz,
karabiber
Kuşbaşı etleri biftek şeklinde döverek biraz yumuşatın. Teflon tavada yağsız olarak İki taraflı kızartıp tavadan alın.
Mantarları yıkayıp doğrayın. İnce doğranmış yeşilbiber, soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesi bir başka tavada bir süre kavurun. Bir çay bardağı sıcak su ilave edip sos kıvamında pişirin.
Kızarmış etleri sosa ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Güvece alıp üzerine kaşar peyniri rendesini gezdirin ve sıcak fırına verin. 2-3 dakika sonra alıp maydanoz ve domates ile süsleyin.
|
|