|
Kuzu Pirzola |
|
melancoly
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4966
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006
3,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 Adet Pirzola
1/2 Çorba Kaşığı Un
4 Çorba Kaşığı Salça
12 Adet Arpacık Soğanı
12 Adet Ayva Dilimi
1/2 Çay Kaşığı Zencefil
1/2 Çay Kaşığı Kekik
10 Adet Tane Karabiber
1 Su Bardağı Su
Tuz , Kekik
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.
Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün. Kalan yağın içine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları koyup hafifçe soteleyin. Pirzolaların üzerine ilave edin. Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin.
Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu ayarlayın. Tane karabiberleri serpin. 1 su bardağı suyu ilave edin. Hızlı ateşte 15 dakika pişirip servis yapın.
|
KUZU PİRZOLASI |
|
Şükriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 54 Şehir: Cumali |
Kısa URL: https://ml.md/lc7635
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2006
3,038 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yağsız, sinirleri ayıklanmış, doğülmüş olarak hazırlanır. İyi yanmış mangal kömüründe tuzlanmış ve yağlanmış pirzolalar orta ateşte pişirilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.02.2023
|
KOYUN KUZU PİRZOLA |
|
layla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2009
Mesajlar: 33 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc33982
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2009
8,052 defa indirildi / yazdırıldı
|
1000 gram koyun ya da kuzu pirzolası
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 çorba kaşığı kekik (istenirse)
1 Kalem kalem ayrılmış 1000 gram koyun pirzolasını, alafranga denen yöntemde, yanı pirzolanın alt kemik kısmına rastlayan yağ ve az etlerin usul üzerine kesilmesi suretiyle hazırladıktan ya da kasaba hazırlattıktan sonra, et dövmeye yarayan demir ile üstlerine vurmak suretiyle pirzolaları yarım parmak inceliğinde yassıltmalıdır. (Alaturka denilen yöntem: alt kemik kısımlarına rastlayan et ve yağların, esas etlerin üstlerine kıvırmak suretiyle dövülmüş demektir.) Bu yöntemde hazırlanan pirzolalar bazen ızgarada pişerken esasen etten ayrılarak sarkmaktadır. Kemiğin alt kısmındaki bu çeşitten etleri çıkararak ya da kasaba çıkartarak kıyma ve kuşbaşı olarak kullanmalıdır.
2 Sonra, dövmüş olduğumuz pirzolaları bir sahan ya da tabağa koyduktan sonra, üstlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 orta büyüklükte soğanın suyunu ilâve etmeli ve hepsini karıştırdıktan sonra, 1-2 saat kadar bir tarafa bırakmalıdır. (Soğan, ince doğrandıktan sonra üstüne bir miktar tuz serpmeli ve on dakika kadar böylece bıraktıktan sonra sıkmak suretiyle suyunu çıkarmalıdır.)
3 İki saat sonra, soğan suyu ve zeytinyağında bırakmış olduğumuz pirzolaları harlı, fakat alevli olmayan odun kömürü ateşinin 4 - 5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli, (ızgara tellerini zeytinyağıyle yağladıktan sonra pirzolaları oturtmalıdır) ve pirzolaların alt tarafları kızarıp da üstleri hafifçe terlemeye başlayınca diğer taraflarını çevirmek suretiyle aşağı yukarı 4-8 dakika arasında pişirmeli, sonra da ılıkça bir tabağa alarak tuzladıktan sonra servis yapmalıdır. (Kuzu pirzolasını 4-5, koyun pirzolasını ise 6 - 8 dakika arasmda pişirmelidir. Bir de bazı pirzolalar yağlıca olduklarından ateşi parlatırlar; o takdirde ateşe birkaç tutam tuz serpmelidir.)
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.02.2023
|
Kuzu Pirzola |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61866
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2011
2,775 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bosch-home.com/tr
2 adet Kemikli Bütün Kuzu Pirzolası
3 Diş Sarımsak
100 gr Tereyağı
1 Demet Dereotu
Yarım Bardak Adaçayı
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Ade Soğan
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz yeteri kadar
Yenibahar
Yarım Bardak, Çamfıstığı
1-Temizlenmis kemikli kuzu pirzolasinin tam fileto kismini biçakla uzunlamasina delin.
2- Tencereye zeytinagi ve tereyağıni aktarin. Kizdirdiktan sonra çamfistigini ekleyin ve hafifçe pembelesmeye basladiginda çok ince kiyilmis soğani ekleyin.
3-Pirzolayi dövülmüs sarmisak, kirik tane karabiber, kekik, biberiye otu ve tuz ile baharatlayin. Çiçekyagi sürün ve 180 derece firinda üzeri kizarana dek pisirin. Dilimleyerek sicak servis yapin.
4-Yanına garnitür olarak domates ve biber sote edebilirsiniz.
|
Kuzu Pirzola |
|
umut naz
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2012
Mesajlar: 21 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc85159
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2013
2,367 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kalem kuzu pirzola
2 adet kuru kayısı
3 adet kuru domates
3 dal maydanoz
2 adet patates
1 çorba kaşığı deniz tuzu
1 çorba kaşığı kırılmış taze karabiber
Kasaptan aldığınız kuzu kalem pirzolaları ızgaraya atarak pişiriniz ancak arzu ettiğinizden biraz daha az pişirin. Keza pirzolalar 2 dakika gibi süre fırına gireceğini unutmayınız. Kayısı, kuru domates vemaydanoz çok ince kıyılarak pişen pirzolaların üzerine serpiştirip 160 derecede ısıtılmış fırında 2 dakika pişirip servis yapınız. Yanına garnitür olarak servis yapacağınız patatesleri taze olarak soyup doğrayınız ve bol tuzlu kaynamış suda hafif şekilde haşlayınız ve haşlanan patatesleri buzlu suya çıkarınız. Daha sonra kızartma yağınıbir tavaya alıp200dereceye kadar kızdırıp sudançıkaracağınız şoklanmışpatatesleri yağa atıp kızartınız. Burada mümkün olduğu kadar patateslerin susuz olması yağınızın patlamaması veya taşmaması için önemlidir. Kızaran patatesleriniz çıtır bir kıvamaldığında ve kızardığında servis tabağına alın üzerine hafif deniz tuzu serpiştirerek servis yapın.
|
Kuzu Pirzola |
|
yel iz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc92284
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2013
2,195 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 g kuzu pirzola
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Pirzola kalemleri kasaba hazırlatın, dövdürün ve yarım parmak oluncaya kadar incelttirin, yassılaştırın. Pirzolaları bir kaba koyun. Üzerine ölçülere göre zeytinyağı ve ince rendeden geçirilmiş soğanın suyunu ekleyin. Etleri 1-2 saat dinlendirin. Bu süre dolduktan sonra pirzolaları, 5. seviyede ısıtılmış Grilliant'a yerleştirin. Pirzolaların alt tarafı kızarıp üst tarafı terlemeye başlayınca öbür tarafını çevirin. Her bir tarafı 4'er dk. kızarttıktan sonra ılık bir tabağa alın, tuzlayarak servis yapın.
|
|