|
KUZU SAHAN KÜLBASTISI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82472
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2012
2,467 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
12 adet kuzu külbastısı
1 adet ince kıyılmış soğan
2 adet sivribiber
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
1/2 tatlı kasığı kekik
Etini kemiksiz olarak, her biri 50'şer gram gelecek şekilde but veya böbrek yatağından, yağsız olarak hazırlayıp, pirzola demiriyle döverek 2 mm. kalınlığında inceltiniz.
Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Tavanın alacağı kadar pirzolayı sırayla dizip, 2'şer dakika alt ve üstünü kızartıp sahana yerleştiriniz.
Hemen soğanı ilâve edip 1 dakika kavurarak hazırladığınız domatesini, sivribiberini ve tuzunu ekleyerek 2 dakika karıştırarak kavurunuz ve suyunu ilâve ediniz.
Kaynatarak sahanda bulunan külbastıların üstüne ilâve ediniz.
Kekiği üzerine serperek kapağını kapayınız ve ağır ateşte 30 dakika pişirip servis yapınız.
|
KUZU SAHAN KÜLBASTISI |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56489
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2010
3,262 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kasabınızdan iki kişilik pirzolalık kestirip tam tertip baharatiyle hazırlattırılır.
Eve dönünce, hazır parçalar çatalla bir sahan içine dizilir ve aralarına ceviz büyüklüğünde tereyağı da konulur. Et suyu varsa bir kaşık da katılır. Kuzu parçalarının iki tarafı istenildiği gibi kızartıldıktan sonra, kapağı örtünüz, ve kızgın külde sıcaklığını muhafaza ve yumuşaklığı için bırakınız.
Not: Kuzu sahan külbastısı, kestane püresiyle yenilir, iki kişiden fazla sofralar için kuzu tepsi külbastıları yapılır.
|
|