|
Kuzu Şiş |
|
melancoly
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4969
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006
4,061 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr kuzu kuşbaşı
3/5 su bardağı ayçiçek yağı
1 orta boy soğan (çok ince doğranmış)
1 kurutulmuş defne yaprağı (ufalanmış)
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı (ızgarayı yağlamak için)
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
Bir kabın içinde kuşbaşı kuzu etini, soğanı, ayçiçek yağını, defne ve kekiği karıştırın. Etleri bu marinatta 24 saat, arasıra karıştırarak, dinlenmeye bırakın.
Bu sürenin sonunda ızgarayı yakın. Izgara telini 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın. Etleri şişe dizip, her iki yanını tuzlayıp biberledikten sonra ızgaranın üzerine koyup, bir defa çevirerek her iki yanını da yaklaşık 7-8'er dakika etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar pişirin.
Pişerken üzerlerine arasıra fırça ile ayçiçek yağı sürün.
Önceden ısıtılmış tabaklarda yanında ızgarada ayrıca pişirilmiş domates ve biberle, sıcak olarak servis yapın. Domatesin etten ayrı olarak ızgara edilmesi, eti sertleştirmemesi açısından önerilir.
ML® Mangalda Kuzu Şiş için tıklayın
Fotoğraf "yeni doğan" tarafından gönderildi. 11.12.2020
|
Kuzu Şiş |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161890
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2021
370 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram kuzu eti
1 adet (küçük) kuru soğan
3 tatlı kaşığı sarımsak
1 çay bardağı bitkisel sıvı yağ çeşitleri
0,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı (5g lık) tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
4 adet (orta/normal) domates
8 adet lavaş ekmeği
Kuzu şiş dürüm tarifi için önce eti küp küp doğrayıp bir kaba alın.
Sıvı yağ, süt, soğan suyu, ezilmiş sarımsak ve baharatları karıştır ve doğranan etle birlikte harmanlayıp 3-4 saat dinlenmesi için buzdolabında beklet.
Dinlenen eti çöp şişlere geçir ve orta ateşte kızarana kadar pişir.
Piştikten sonra lavaş ekmeğe, domatesle birlikte dürüm halinde sar. Kuzu şiş dürüm servise hazır.
|
Kuzu Şiş |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172597
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2023
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
1.2 kg yağlı kuzu şiş, 2 santim küpler halinde
4 adet büyük boy soğanın suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber, taze çekilmiş
½ tatlı kaşığı kimyon
Kuzu etini soğan suyu, tuz, karabiber, kimyon ve tarçınla birlikte
5-6 saat buzdolabında bekleterek terbiye edin.
Mangalda kömür ateşini hazırlayın.
Etleri şişe geçirin ve mangal ızgarasının üzerine koyun.
Etler kızarmaya başlayınca çevirerek pişirmeye devam edin.
Sıcak servis edin.
Not: Kuzu şişi pide lokmaları üzerinde tabağın bir köşesinde yoğurt ve üzerine gezdirilmiş kırmızıbiberli kızgın tereyağıyla servis edebilirsiniz. Bu şekilde servis yapıldığında yemeğe “yoğurtlu kebap” denir. Şiş kebabı, Türk mutfağının en ünlü kebaplarından biridir. Bu tarif İstanbul mutfağında eski usul soğan suyu ile terbiye edilen şiş kebap tariflerinden uyarlanmıştır. Eski reçetelerde etin terbiyesine tarçın da konur, istenirse bir tutam tarçın eklenebilir. Soğanı önce rendeleyip sonra tülbentten sıkarak suyunu rahatlıkla çıkarabilirsiniz.
|
|