|
|
Patatesli Kuzu Yahni |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145905
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2019
1,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram iri doğranmış kuzu eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
2 adet orta boy soğan
2 adet patates
4 adet yeşil biber
7-8 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kekik
Zeytinyağını tencerede kızdırın.
Kuşbaşı etleri ilave edin ve suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.
Bu esnada sarımsakları ezin, soğanları doğrayın.
Patatesleri kuşbaşı, biberleri ise halka halka doğrayın.
Etler kavrulunca sarımsak, soğan, biber ve patatesi ilave edin.
Salçayı ve suyunu da ekleyip orta ateşte 40 dakika kadar pişirin.
Pişmesine yakın tuzunu ve baharatlarını da ilave edip ocaktan alın.
Soğutmadan servis edin.
|
|
Kuzu Yahnisi (Patatesli) Tarifleri Salam Tarifleri
|
|