Kısa URL: https://ml.md/lc24260
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2008
2,769 defa indirildi / yazdırıldı
Ülkemizde yemeklik sebze olarak kullanılan kuzukulağı Batı'da muhtelif harçlarda kullanılan bir ottur. Kuzukulağı, çok ince kıyılarak harçlara katıldığı gibi, hafif asitli bir tat istenen soslara ve diğer yemeklere de ilave edilebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc71387
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2012
2,420 defa indirildi / yazdırıldı
Kuvvetli ve hafif acımsı bir tadı olan kuzukulağı yaprakları ince kıyılmış olarak çorbalarda ya da çok az miktarda salatalarda kullanılabilir. Kuzukulağı yapraklarının bütün olarak ıspanak gibi pişirilerek yemeği ya da çiğ olarak salatası yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc144678
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2019
440 defa indirildi / yazdırıldı
Karabuğdaygillerden, nemli yerlerde yetişen, iki evcikli, geniş yaprakları sebze olarak kullanılan bir bitkidir. Yaprakları taze iken çiğ yenilebilir. Ekşi olduğundan tuzlanarak yenildiğinde daha lezzetli olur. Sürgünü sertleşmeden toplanıp soyularak yenir.