|
KUZU ETLİ TAZE BEZELYE |
|
dobik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2012
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc74752
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2012
3,327 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg. taze bezelye
2 adet kuru soğan
2 adet domates
300 gram kuzu incik veya kuzu kuşbaşı
1/2 demet dereotu
80 gram margarin
Tuz
ince ince kıydığımız kuru soğanları, margarin yağında pem-beleştirelim.
Kuşbaşı kesilmiş etleri de ilave edip, iyice kavuralım.
Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı kestikten sonra, kavurduğumuz etlere ilave edelim.
Ayıkladığımız ve yıkadığımız bezelyeleri de katıp şöyle bir karıştırdıktan sonra, yeteri derecede su (varsa et suyu) ilave edip, etlerin ve bezelyelerin pişmesini sağlayalım
Pişince, ince kıydığımız dereot-larını da ilave edip, ocağı söndürelim. 5 dakika dinlendirip, servis yapalım.
|
KUZU ETLİ BEZELYE |
|
asil
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2009
Mesajlar: 39 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc34467
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2009
3,759 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram içlik araka bezelye
110 gram sadeyağı ya da margarin (5 1/2 çorba kaşığı)
200 gram soğan (2 büyük)
180 gram yağlıca kuzu eti
4 ya da 5 bardak su
2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 Bir kuşaneye; küçük kesilmiş 2 büyük soğan, iki buçuk silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin, kuşbaşı kesilmiş 180 gram yağlıca kuzu eti, kıyılmış yalnız 1 demet dereotu ile yarım çorba kaşığı tuzun yansım koyarak ve tencerenin kapağı kapatılmış olarak ateşe oturtmalı, soğanlar hafifçe ölünceye kadar aşağı yukarı 20 - 25 dakika arada bir karıştırmak suretiyle az pişmeye bırakmalıdır.
2 Sonra az pişmiş olan bu etlere; 4 - 5 bardak su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 3 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin, kabukları çıkarılmak suretiyle tane haline getirilmiş 2000 gram araka bezelye ile kalan tuzu da koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve bezelyeleri yumuşak bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte aşağı yukarı bir saat pişirmeli ve kıyılmış 1 demet daha dereotu katarak servis yapmalıdır.
|
Kuzulu Bezelye |
|
Turist Ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2005
Mesajlar: 81
|
Kısa URL: https://ml.md/lc141
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2005
2,726 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kuşbaşı kus-zu eti
1 kg. iç bezelye
2 iri soğan
6 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
2 demet dereotu
1 kahve kaşığı şeker
tuz
Soğanları ince ince doğradfıktan sonra kuşbaşı et, 3 kaşık yağ, 1 demet dereotu ve tuzla birlikte bir tencereye koyun. Orta ateşte biraz su ile 20 dakika pişirin. Daha sonra 5 bardak suyun tamamına bezelyeyi, geriye kalan yağı, şekeri katıp 1 saat daha pişirin. Piştikten sonra tabağa alıp üstüne kalan dereotunu serpin.
|
|