|
Labneli Ayva Tatlısı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc58770
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2010
2,937 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özlem Arslan
4 yemek kaşığı Pınar Labne
2 adet ayva
1,5 su bardağı toz şeker
5 adet karanfil
1-2 adet kabuk tarçın
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz (süslemek için)
1/3 çay kaşığı kırmızı gıda boyası (isteğe bağlı)
Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölünüz.
Çekirdeklerini çıkardığınız ayvaları kararmaması için limonlu suya atınız.
Derin olmayan bir tencereye ayvaları yerleştirip üzerlerini örtecek şekilde şekeri serpiniz.
Bir su bardağı suda erittiğiniz gıda boyasını yine ayvaların üzerine gelecek şekilde tencereye dökünüz.
Karanfil ve tarçını da ekleyip ayvaların yarısına gelecek şekilde soğuk su ilave edip kısık ateşte pişirmeye bırakınız.
Ayvalar yumuşadığında ocağı kapatıp soğumaya bırakınız.
Soğuyan ayvaların üzerine birer yemek kaşığı pınar labne koyup üzerlerini dövülmüş ceviz ile süsleyip servis yapınız.
|
Labneli Ayva Tatlısı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc59206
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2011
2,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamide Yavuz Tuana Su
4 tane orta boy ayva
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı vişne suyu
yarım litre su
1 kutu PINAR LABNE
5-6 adet kırılmış ceviz
Ayvalar soyulup ortadan ikiye ayrılır ve içleri temizlenir.orta boy bir tencereye yerleştirilir,üzerine şeker,vişne suyu ve su ilave edilerek ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.servis tabağına aldıktan sonra,ceviz ile karıştırdığımız PINAR LABNE'yi ayvaların ortasına yerleştiririz.
|
|