|
Labneli ve Meyveli Waffle |
|
Alya Öz
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.04.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc119248
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2016
1,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr margarin
100 gr tozşeker
1 paket vanilya
4,tane yumurta
70 gr un
80 gr nişasta
2 paket kabartma tozu
200 ml krema
100 gr toz badem
İç malzeme için:
2 kutu labne peyniri
1 paket kremşanti
3 çorba kaşığı pudraşeker
1 adet kivi
1 adet muz
Eritilmiş margarin ve toz şekeri birlikte çırpın. Vanilya ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, nişasta, toz badem ve kabartma tozunu harmanlayıp azar azar karışıma ilave edin. Kremayı da ekledikten sonra boza kıvamına gelene kadar karıştırıp yarım saat mayalanmaya bırakın. Kremşantiyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Meyveleri küp şeklinde doğrayın. Derin bir kasede labne peyniri, pudra şeker ve 3 çorba kaşığı kremşantiyi karıştırın.
Waffle hamurunu ısıtılmış waffle makinesinde kızarana kadar pişirip ızgara teli üzerine alın. Arasına labneli karışımdan sürüp, dilimlenmiş çilek, muz ve kivi ile süsleyerek servis yapın.Labne peynirli ve meyveli waffle artık hazır.
|
Labne ve Meyveli Gofret |
|
Tansu Öz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc128675
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2017
906 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
100 gram un
2 gram tuz
90 gram tereyağ
100 gram pudra şekeri
1 gram vanilya
4 adet yumurta sarısı
Kreması için:
200 gram labne peyniri
140 gram krema
2 adet yumurta sarısı
1 gram vanilya
40 gram süt
10 gram nişasta
70 gram şeker
Çilek sosu için:
100 gram su
100 gram çilek püresi
150 gram çilek
60 gram şeker
Gofreti için, tereyağı ve pudra şekeri beyazlaşana kadar mikserde çırpılır. Kuru malzemeler ayrı bir kapta tartılır. Tereyağı ve pudra karışımına yumurta sarısı azar azar yedirilir. Daha sonra kuru malzemeler eklenir. Üzerine silikon pişirme altığı ya da pişirme kağıdı konan tavaya, sıkma torbası ile arada 5 santimetre kalacak şekilde sıkılır. 190°C fırına atılır. 6 dakika pişirilir. Çıkarıldıktan sonra yağlanmış merdanenin üzerinde 2 dakika bekletilir.
Krema için; yumurta sarısı ve şeker beyazlaşana kadar mikserde çırpılır. Nişasta hariç bütün malzemeler konur. Nişasta su ile bağlanır ve en son eklenir. Bütün malzemeler birbirine yedirilir.
Çilek sosu için; su, şeker ve çilek püresi ocakta kaynatılır. Sonra çilek ilave edilir.
Gofret alt taban konur, üzerine krema sıkılır, sonra üst taban konur. Hazırlanan çilek sosla süslemesi yapılır.
|
|