300 gr dana eti (küçük doğranmış)
2 su bardağı un
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç (jülyen doğranmış)
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için:
Taze kişniş veya maydanoz
Un, su ve tuzla kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun, 30 dakika dinlendirin.
Hamuru ince uzun şeritler halinde açarak erişte şeklinde kesin.
Etleri sıvı yağda kavurun, ardından doğranmış soğan, sarımsak, havuç, biber ve domatesleri ekleyin.
Salça, tuz ve baharatları ilave edin, yarım bardak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Ayrı bir tencerede erişteleri haşlayın.
Haşlanan eriştelerin üzerine hazırlanan etli sebzeli sosu dökün.
Servis ederken üzerine taze kişniş veya maydanoz serpin.

|