Kısa URL: https://ml.md/lc154552
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2020
436 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım lahana
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı bibersalçası
1 yemek kaşığı domatessalçası
Tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
3 su bardağı su
Pirinci ve bulguru bir kaseye alıp üzerine sıcak su ekleyin.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Sıvı yağı tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.
Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinç ve bulguru ekleyin.
Biber salçasını ve baharatları da ilave edip karıştırın.
Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Diğer yanda lahananın geniş yapraklarını sıcak suda 3-4 dakika haşlayıp soğuk suya alın.
Fırın tepsisinin tabanını yağlayıp lahana yapraklarıyla kaplayın.
Üzerine hazırladığınız pirinçli harçtan döküp yayın.
Aynı işlemi iki kez daha yapıp en üstü lahana yapraklarıyla kaplayın.
Pilav tenceresine yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domatessalçası ve iki su bardağı sıcak su ekleyin.
Güzelce karıştırıp sos haline getirin.
Tepsideki lahanaların üzerine dökün.
Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra lahana böreğini fırına verin.
Börek gibi kare kare dilimleyip sıcak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc171966
Gönderme Tarihi: 10.May.2023
271 defa indirildi / yazdırıldı
300 gram kadar lahana ince doğranmış
1 adet yeşil biber
1 adet kapya
Yarım demet maydanoz
Yarım kabartma tozu
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı süt
2 yumurta
Kızartmak için az sıvı yağ
Tüm malzemeyi yıkayıp ufak ufak doğrayalım. Lahana ve kapya biberi karıştırma kabına alalım. Üzerine tuzu serpelim, biraz ovalım. Sonra bütün malzemeyi üzerine ilave edelim, karıştıralım. Tavaya biraz yağ koyalım. 2 çorba kaşığı kadar altını yakalım, yağımız kızınca harcımızı tavaya alalım, kaşıkla üzerini düzeltelim. Üzerine kapak kapatalım, kısık ateşte ara da sallayalım, altı kızarınca kapak veya bir tabağı çok az yağlayıp böreğimizi ters çevirelim. Tavaya çok az yağ koyalım, hafif kızınca yavaşca tavaya bırakalım, o yüzü de kızarınca servis tabağına alalım.