|
Lahana Çorbası |
|
BelmaGüngören
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 80 Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc79785
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2012
1,872 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
200 gr pırasa
1 Adet kuru soğan
1 Adet havuç
2 Adet karanfil
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş kaşar peyniri
1 Kahve Fincanı un
1 Kg. lahana
2 Çorba Kaşığı krema
Lahananın yapraklarını ayırarak yıkayın. Zar şeklinde doğradıktan sonra biraz kaynatın. Bir tencereye SANA Yağını koyup kızdırın ve ince ince doğradığınız soğanı, sonra yine ince ince doğradığımız pırasaları yağda kavurun. Rendelenmiş havuç ve doğranmış lahanaları da ilave ederek üzerine un serpin. Malzemenin üstünü örtecek kadar su koyduktan sonra karanfili ilave ederek 45 dakika pişirin. Piştikten sonra tuzunu atın ve kaşar peynirini rendeleyin. Ateşin altını kapatın. Kaselere aktardıktan sonra çorbaların üzerine kaşar peyniri rendesini koyun. İsterseniz üzerine bir miktar dereotu koyarak servis yapın.
|
Lahana Çorbası |
|
supernova
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 60 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc78267
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2012
1,996 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet kuru soğan
1 Çay Bardağı yeşil mercimek
1 Tatlı Kaşığı domates salçası
5 Yaprak Beyaz Lahana
1 Çay Bardağı pilavlık bulgur
Soğanları küp küp doğrayın. Tencereye 1 kaşık sana margarini koyun ve soğanları kavurun. Salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. 1 lt. kaynar suyu tencereye ekleyin.mercimeği biraz haşlayıp süzün. Tencereye bulgur ve mercimeği ekleyin. Lahanayı ince ince doğrayın ve tencereye ekleyin. Orta dereceli ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirin.
|
Lahana Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28458
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2008
2,505 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 4 yemek kaşığı Sana crème bonjour
- 250 g beyaz lahana
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet dolmalık biber
- 2 adet domates
- 1,5 su bardağı haşlanmış barbunya
- 3 diş sarımsak
- 6 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1. Beyaz lahanayı ayıklayıp, kıyın.
2. Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyin.
3. Barbunyayı ıslatıp, ıslattığınız su ile haşlayın. Barbunyayı haşlarken tuz eklemeyin.
4. Sarımakları ayıklayıp, kıyın.
5. Dolmalık biberlerin tohumlarını çıkarıp, şerit şerit doğrayın.
6. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
7. Derin bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine rendelenmiş kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
8. Soğan pembeleştikten sonra içine şerit doğranmış dolma biberleri ve kıyılmış lahanayı ilave edip, kavurun.
9. Lahanalar hafifce kavrulduktan sonra içine haşlanmış barbunyayı, doğranmış domatesleri, kıyılmış sarımsakları ilave edip, kavurmaya devam edin.
10. En son olarak içine et suyunu tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım orta ateşte pişirin.
11. Sebzeler yumuşayınca mikser ile çorbayı püre haline getirin. Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla toplayın. Lahana çorbasını servis tabağına alın.
12. Kalan 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour küçük bir tavada ertip, kızdırın. İçine kekiği, kırmızı pul biberi ekleyip, kavurun.
13. Hazırladığınız sosu sıcak lahana çorbasının üzerine gezdirip, servis yapın.
14. Arzuya göre çorbayı püre haline getirmeden de servis edebilirsiniz.
ML® Lahana Çorbası için tıklayın
|
|