|
Lahana Çorbası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc2553
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
3,105 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük lâhana
300 gram patates
4 adet havuç
1/2 kg. koyun (gerdan)
1 tutam kekik
3 diş sarımsak
2 litre su
Tuz
Karabiber
Suya tuz ilâve ederek kaynatınız. Lâhanayı iyice yıkayınız. Havuç ve patatesleri ayıklayıp bütün bütün bırakınız. Bunların hepsini kaynayan suya atınız.
Yıkanmış ve 1 santim kalınlığında parçalanmış gerdanla beraber kekik ve sarımsak ilâve ediniz. Bir buçuk saat pişirip, sıcak servis yapınız.
ML® Lahana Çorbası için tıklayın
|
Lahana Çorbası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc2554
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
2,782 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kaşık margarin
1 ufak lahana
2 litre su
1 ekşi elma
Tuz
Kaşığın ucuyla karabiber
Lahananın dış yaprakları ayıklanır, ince ince doğranır. Yağ hafifçe eritilir, lahanalar içine atılarak 5 dakika kadar çevrilir. Üzerine su ilave edilir. Yarım saat kadar lahanalar yumuşayana kadar pişirilir. Tuz ve biber ilave edilir. İnmesine yakın elmanın kabukları soyulup rendelenip çorbaya ilave edilir. 5 dakika da bu şekilde pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
|
Lahana Çorbası |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc7449
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2006
3,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
250 gram biftek,
5 kaşık margarin,
yarım kilogram kıyılmış lahana,
2 adet defne yaprağı,
2 adet patates,
1 demet taze soğan,
100-150 gram salatalık turşusu,
1 fincan sirke,
1 fincan kıyılmış maydanoz,
1 tablet et suyu,
yeteri kadar şeker,
toz karabiber,
tane karabiber,
tuz.
Hazırlanışı:
Et yağından ayrıldıktan sonra ince şerit halinde kesilir. Lahanalar 3 kaşık margarinle 10 dakika yüksek ateşte pişirilir. Yarım çay kaşığı şeker, tuz ve sirke konularak, kapağı örtülüp kısık ateşte pişmeye bırakılır. 2 kaşık margarinle et kavrulur. Kavrulan et yağdan çıkartılarak üzerine karabiber ve tuz eklenir. Et suyu tableti 6 bardak suda maydanozlarla birlikte eritilir. Pişmekte olan lahanaya et suyu, defneyaprağı ve tane karabiber eklenir. Turşu ince şeritler halinde kesilir. Soyulmuş patatesler iri rendelenir ve tencereye ilave edilir. Hepsi birlikte 7-8 dakika orta ateşte pişirilir. Doğranmış taze soğan, et, salatalıklar tuz ve karabiber karıştırılarak eklenir. Sıcak servis yapılır.
|
Lahana Çorbası |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8863
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
2,680 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 Kg Lahana
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Soğan
200 gr. Pırasa
1 Adet Havuç
1/4 Su Bardağı Un
2 Adet Karanfil
2 Çorba Kaşığı Krema
2 Çorba Kaşığı
Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz
Yapilis Tarifi
Lahanayı yapraklara ayırarak yıkayalım. Zar şeklinde doğradıktan sonra bir taşım kaynatalım.
Bir tencereye tereyağını koyup kızdıralım. Önce ince ince doğradığımız soğanı, sonra yine ince ince doğradığımız pırasaları yağda kavuralım.
Rendelenmiş havuç ve doğranmış lahanaları da ilave ederek üzerine un serpelim. Malzemenin üstünü örtecek kadar su koyduktan sonra karanfili ilave ederek çorbamızı 45 dakika pişirelim.
İnmesine yakın tuzunu ayarlayalım. Kaşar peynirini rendeleyelim. Çorbayı ateşten alıp, ısıya dayanıklı çukur bir kaba koyalım. Kaselere aktardıktan sonra çorbaların üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştirelim. Arzuya göre üzerine bir miktar dereotu koyarak servis yapalım.
|
LAHANA ÇORBASI |
|
yüzbaşınınkızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2007
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc16557
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2007
2,751 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yaprak lahana
2 Soğan
4 Çorba kaşığı un
1 Limon
4 Çorba kaşığı sade yağ
5 Su bardağı et suyu
1 Yumurta
Tuz.
Bir kap içinde yağ, kıyılmış soğan, lâhânâ, un kavurun. Et suyu eklenerek pişinceye kadar kaynatın. Yumurta, limon karıştırarak süzgüden süzünüz. Sıcak servis yapınız.
|
Lahana Çorbası |
|
kızılelma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2007
Mesajlar: 56 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc16585
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2007
2,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kıyılmış beyaz lahana
1 su bardağı nohut
1 adet orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rende kaşar
su, tuz, karabiber
Haşlanmış nohut, çiğ lanaha, soğan, biraz su ile robottan geçirilir. Kaynayınca tereyağı, tuz, karabiber konur, servis sırasında üzerine rende kaşar serpilir.
|
Lahana Çorbası |
|
genç orhan
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc30215
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2008
2,786 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 lahana (yaklaşık 1,5 kg, 4'e bölünüp, ortadaki kalın bölümü çıkarıldıktan sonra, yaprak bölümleri ince doğranmış)
1 1/2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
1/2 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı sirke
4 su bardağı tuzsuz tavuk ya da et suyu
4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
500 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, küçük parçalar halinde doğranarak, blendırda püre haline getirilmiş)
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
Bir tencereye ayçiçek yağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca lahanalar, kimyon tohumları, hardal tohumları ve tuzu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve karışımı ara sıra karıştırarak, 25 dakika pişirin.
Sirkeyi ekleyip, karıştırarak 1 dakika daha pişirin. Tavuk (ya da et) suyu ile 3 su bardağı soğuk su ekleyip, sarımsaklar, kırmızıbiber, domatesleri katarak, ateşi kısın ve çorbayı 45 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı büyük bir çorba kâsesine aktarın ve dereotunu serpiştirerek, bekletmeden servis yapın.
|
LAHANA ÇORBASI |
|
Eda21
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc33271
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2009
3,098 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 kg. lahana
3/4 bardak tereyağı
1,5 çorba kaşığı şeker
4 bardak et suyu
yeteri kadar tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Lahanayı ince ince kıyın. Büyük bir tencerede tereyağını eritin. Lahanaları yağa ilave ederek karıştırın. Üzerine şeker ilave edip, ağır ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Lahanalar kahverengine dönmezse ateşi fazlalaştırarak 1-2 dakika daha devamlı karıştırarak pişirin. Et suyu ve karabiber ilave edin. 20 dakika daha pişirerek servis yapın.
|
LAHANA ÇORBASI |
|
A.L.O.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc52264
Gönderme Tarihi: 29.May.2010
2,871 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ufak bir baş lahanayı, ortasından bölerek haşladıktan sonra doğrayınız. Ayrı bir kaba yarım çorba kaşığı toz şekeri koyarak üstüne iki fincan sirke döküp karıştırınız. Bunu önceden doğrayıp hazırlamış olduğunuz lahana üzerine dökerek karıştırınız. Başka bir tencerede, önceden hazırlamış olduğunuz küçük küçük et parçaları bulunan et suyunda bu lahanayı bir taşım kaynatınız, üstüne karabiber ekerek servis yapınız.
|
Lahana Çorbası |
|
börek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2011
Mesajlar: 41
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66000
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2011
2,361 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. lahana
1 adet küçük havuç
2 adet soğan
3 su bardağı su
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Lahana ve havucu iyice yıkayıp, ince doğrayın. Soğanı da ince doğrayın. Doğranmış sebzeleri tencereye koyup, üzerine suyu ilave edin. 10 dakika pişirdikten sonra sütü ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın. Çorbayı 3-4 dakika daha pişirip servis yapın.
|
Lahana Çorbası |
|
merve x
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70464
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011
2,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
5 yaprak beyaz lahana
Yarım su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Çok az sıvıyağ
Soğanları küp küp doğrayın. Tencereye çok az sıvıyağ ekleyip kızdırın. Soğanları ekleyip kavurun.Salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. 1 litre kaynar suyu tencereye ekleyin. Mercimeği biraz haşlayıp süzün. Tencereye bulgur, mercimeği ekleyin. Lahanayı ince ince doğrayıp tencereye ekleyin. Orta dereceli ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirin.
|
Lahana Çorbası |
|
devri alem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2015
Mesajlar: 71 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105916
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2015
2,234 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yaprak beyaz lahana (kesinlikle en dıştaki yapraklardan olacak )
1 büyük havuç
1 büyük patates
2 adet pırasa ( yeşil yaprakları atılmayacak )
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çay bardağı pilâvlık bulgur
7 su bardağı et ya da tavuk suyu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Lahananın kalın damarlı kısımlarını ayıklayın, küçük küçük doğrayın. Pırasayı da yeşil yapraklarıyla birlikte küçük küçük doğrayın. Havuç ve patatesi temizledikten sonra kibrit çöpü doğrayın. Tencereye yağları koyarak sırasıyla havuç, lâhana, pırasa ve patatesi ilave edip sebzeler suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavurun. Bu arada suyla biraz incelttiğiniz salçaları ve ezilmiş sarımsağı sebzelere ekleyerek kısa bir süre daha kavurun. Sıcak et ya da tavuk suyunu sebzelerin üzerine boşaltıp kaynatın. Su kaynayınca yıkanmış bulguru ilave edin. Kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayıp bulgurlar şişinceye kadar ara sıra karıştırarark pişirin.
|
Lahana Çorbası |
|
hacercorum
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2018
Mesajlar: 53 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc141442
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2019
930 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet beyaz lahana
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Lahanayı ortadan ikiye bölün ve sert kök kısmını ayırın. Bol su ile yıkayarak ince ince doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı yemeklik doğrayın. Havucu iri iri rendeleyin. Zeytinyağı ve tereyağını bir tencerede kızdırın. Soğanları ekleyin ve biraz soteleyin. Unu ve biber salçasını ekleyerek kısık ateşte kavurmaya devam edin. Un kokusu çıkınca sıcak suyu ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla karışımı pürüzsüz bir hale getirin. Rendelenmiş havuç ve beyaz lahanayı katın ve orta ateşte kaynatmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyin. 30 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın. Biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Lahana Çorbası |
|
dedenin
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2020
Mesajlar: 22 Şehir: New York |
Kısa URL: https://ml.md/lc155215
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2021
407 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 adet küçük boy beyaz lahana
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
6-7 adet sarımsak
Bir tutam kimyon
Bir tutam zerdeçal
Bir tutam toz zencefil
Bir demet maydanoz
Pul biber
4 adet sivri biber
Tuz
Lahanayı ince ince kıyıp kenara alın.
Soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağıyla tencerede pembeleşinceye kadar kavurun.
Ardından sarımsağı bütün şekilde ilave edin.
Maydanozu saplarıyla birlikte kesip çorbaya ekleyin.
Sivri biberi de ekledikten sonra lahanaları da birleştirip üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Son olarak baharatlarını ve tuzunu isteğinize göre ilave ederek kaynamaya bırakın.
Sebzeler yumuşadıktan sonra çorbanızı dilerseniz blender'dan geçirebilirsiniz.
|
Lahana Çorbası |
|
al ışık
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc155649
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2021
289 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 orta boy beyaz lahana
3 kaşık sıvıyağ
1 kaşık tereyağı
1 soğan
1 havuç
1 kaşık un
1/2 tatlı kaşığı salça
5 bardak sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Lahananın kök kısmını alın, diğer kısımlarını ince ince doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Havucu rendeleyin. Sıvıyağla tereyağını kızdırın, soğanları kavurun. Un ve salça ekleyip kısık ateşte kavurun. Suyunu ilave edip çırpıcıyla karıştırın. Havuç ve lahanayı da ekleyince orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca tuz ve karabiber ekleyin. Yarım saat kadar daha piştikten sonra altını kapatın.
|
Lahana Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156042
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2021
265 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım beyaz lahana
1 adet kereviz
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
2 adet yeşil biber
6 su bardağı su
Bütün malzemeleri iyice yıkayın.
Minik minik doğrayın.
Kıvamını istediğiniz gibi ayarlayarak, 4 veya 6 su bardağı su ekleyin.
Diğer çorbaları pişirir gibi pişirin.
Yumuşayan sebzeleri blenderden geçirin.
İsterseniz az tuz ekleyebilirsiniz.
Sıcak olarak servis edin.
|
Lahana Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156555
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2021
255 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. Lahana
2 yemek kaşığı tereyağı
1+1/2 yemek kaşığı şeker
7 su bardağı et suyu
3/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber
Lahanalar çok ince olarak doğranır.
Tereyağı bir sahanda eritilerek lahanalar eklenir ve karıştırılır.
Şeker serpilir ve çok kısık ateşte (45 derecede pişirilir.)
Lahanalar pembeleşmediği takdirde ateş hafif artırılarak bir iki dakika daha pişirilir.
Et suyu, tuz ve karabiber de ilave edilerek 2 saat kada hafif ateşte pişirilir.
|
|