Kısa URL: https://ml.md/lc141403
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2019
730 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım beyaz lahana
1 adet kereviz
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
2 adet yeşil biber
6 bardak su
Bütün malzemeleri ufak ufak doğrayıp tencereye koyun. Tercih ettiğiniz kıvama bağlı olarak 4 veya 6 bardak su ekleyin. Diğer çorbalar gibi pişirin.
Piştikten sonra dilerseniz blender'dan geçirin. İsteğe göre biraz tuz ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın.
6 orta boy soğan
3 diş sarımsak
Yarım lahana
4 adet kapya biber
1 demet maydanoz
Yarım çay bardağı mercimek
3 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Birer tutam kimyon, karabiber ve zerdaçal
Çorbanın pişeceği tencerede, küp şeklinde doğradığınız soğanı zeytinyağı ile kavurun. Ardından salçayı ekleyip biraz karıştırın. Baharatları ve diğer malzemeleri de ilave edip tekrar karıştırın ve sıcak su ekleyin. Bir dakika daha karıştırdıktan sonra blenderdan geçirin. Sebzelerin taneli kalmasını istiyorsanız, blender ile karıştırma ayarını buna göre yapabilirsiniz.
Ayçiçek Yağı 1 Tatlı Kaşığı
Yeşil Mercimek 0.5 Su Bardağı
Pilavlık Bulgur 0.5 Su Bardağı
Beyaz Lahana 3 Demet
Soğan 1 Adet
Domates Salcası 0.5 Çorba Kaşığı
Soğanları küp küp doğrayın. Tencereye çok az sıvıyağ ekleyip kızdırın. Soğanları ekleyip kavurun. Salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. 1 litre kaynar suyu tencereye ekleyin. Mercimeği biraz haşlayıp süzün. Tencereye bulgur, mercimeği ekleyin. Lahanayı ince ince doğrayıp tencereye ekleyin. Orta dereceli ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirin.