|
|
Lahana Kapaması |
|
Didar Şen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc67242
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2011
2,257 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg. lahana
3 çorba kaşığı margarin
3 adet soğan
Tuz
250 gr. kıyma
2 çorba kaşığı domates salçası
Kırmızı biber
2 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım demet maydanoz
Lahanayı ortadan ikiye kesip, ortasındaki sert kısmı ayırın ve bir tencereye olduğu gibi oturtun. Üzerine 3 su bardağı su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve suyunu süzün. Soğuduktan sonra yaprakların kalın damarlarını çıkarın. İnce doğranmış soğanları pembeleşene kadar yağda kavurun. Üzerine fıstıkları ve üzümleri ekleyip, 5 dakika daha kavurun. Kıymayı ilave edin, kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. İnce kıyılmış maydanoz, kırmızıbiber ve salçayı da ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Sonra ılınmaya bırakın. Diğer tarafta fırına girebilecek bir kabın dibini, ayırdığınız lahana yaprakları ile döşeyin. Hazırladığınız harçtan üzerine yayın. Bu şekilde kıymalı harç bitene kadar, bir kat lahana, bir kat kıymalı harç koymaya devam edin. Son kapattığınız lahanaların üzerine et suyu dökün. Orta hararetli ateşte 1 saat pişirin. Ocaktan alıp, 5 dakika da fırında pişirip, kareler halinde keserek servis yapın.
|
Lahana Kapaması |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65353
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
3,346 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
1 adet orta boy lahana
300 gr. kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı fıstık
2 baş soğan
2 çorba kaşığı katıyağ
Yeterince tuz, kırmızı biber
Lahananın koçanını bıçakla oyarak koni şeklinde çıkarınız. Yıkayıp oyulan kısma tuz koyup, yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Haşlama suyunu mümkün olduğu kadar az koyunuz. Suyunu süzüp soğutunuz. Soğuyunca la-hana'yapraklarını tek tek ayırınız. Bir tencerede kıymayı, doğranmış soğan, yağ, fıstıkla karıştırarak, az bir şey kavurunuz. Sulandırılmış salçayı ve yıkanmış kuşüzümlerini ilave edip bir iki el karıştırınız. Bir tepsiye bir kat lahana yaprağı, üzerine bir iki kaşık kıyma içi koyarak, lahana ve iç bitene kadar kat kat döşemeye devam ediniz. Döşeme bitince, keskin bir bıçakla börek keser gibi kare kare lahanayı bölünüz. Bir iki bardak sıcak su koyup, tepsinin kapağını kapatarak yapraklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Kestiğiniz kareleri tabaklara alıp sıcak sıcak ikram ediniz.
|
|
Lahana Kapaması Tarifleri Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
|
|