Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Besinlerin Değerleri > Lahana (6 adet - 237,910 defa bakıldı)

Lahana


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Lahana

Gülbeyaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.08.2005
Mesajlar: 40
Şehir: Balçova/İZMİR
Kısa URL: https://ml.md/lc790
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2006
2,464 defa indirildi / yazdırıldı




En yararlı sebzelerden biridir, idrar söktürür, kansızlığa, romatizmaya, mafsal iltahabına iyi gelir. Şeker hastaların da iyi gelir. Ne kadar çiğ yenirse o kadar iyi gelir (özellikle orta kısımları). Mide ve bağırsak hastalıklarına da iyi gelir, yanlız karaciğer rahatsızlığı olanlar yememelidir.



Lahana

Mahire
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74
Şehir: Çankaya/Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc968
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2006
2,402 defa indirildi / yazdırıldı




Bir çok derde devadır. Yapraklarınından suda çay yaparak içerseniz ve yemeklerden önce 1 bardak içerseniz şeker hastalığına ve pekliğe iyi gelir. Salatası adet düzensizliğine ve bulantıya iyi gelir. Göbek yaprakları ince kıyılıp varis üzerine konup sarılırsa, kısa sürede müsbet tesir eder.


Lahana

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc1254
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2006
2,259 defa indirildi / yazdırıldı




Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum içerir, sağlıklı bir cilt sağlar.


Lahana

süzük
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
Kısa URL: https://ml.md/lc8571
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2006
2,169 defa indirildi / yazdırıldı




Tiroit bezlerinin çalışmasını yavaşlattığı için gerginliği giderir.


Lahana

özgülarıca
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.10.2007
Mesajlar: 135
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc18592
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2007
2,342 defa indirildi / yazdırıldı




A, B ve C vitamini ihtiva eder.
Lahana kanı temizler. Atar damar kireçlenmesini önler. Çiğ olarak yenildiğinde sindirim rahatsızlıklarına, bağırsak tıkanıklığına, tembelliğine iyi gelir. Bağırsak gazlarını def eder. Mide ülserine çok iyi gelir.
Lahana pres yapılarak içilebilir. Sabah kahvaltısından evvel içilen bir bardak lahana suyu sıhhat kaynağıdır.
Sıcak lahana yaprakları adale tutulmasına karşı birebirdir. Lahana yapraklarını ütüleyin ve bunlarl tutulan yerlerin üstüne koyun.
Lahanın mide iltihaplarına ve ülsere iyi geldiği bir gerçektir. Bunun için dörtte bir litre kadar lahana suyu içmek yeterlidir. Lananın salatası veya turşusu ise bağırsakları çalıştırır. Lahana turşusunun suyu kurtlara karşı iyidir, aynı zamanda bakterilere karşı da etkilidir.


LAHANA

nurevren
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.06.2008
Mesajlar: 29
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc24332
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2008
4,987 defa indirildi / yazdırıldı




Lahana, sindirimi güç olmakla birlikte değerli bir sonbahar, ve kış sebzesidir. İri, kalın, çıplak ve dalgalı yaprakları olan bu sebze, ülkemizin hemen her yöresinde yetişir. "Baş lahana" olarak adlandırılan türleri arasında, erken yetişen, büyük ve beyaz baş bağlayan "Kemer lahanası", Orta Anadolu'da yetişen ve bazan 8-10 kilograma ulaşan "Batman Lahanası" ve Trakya yöresinde üretilen ufak başlı "Köse Lahanası" bulunur. Küçük ceviz büyüklüğünde, sık yapraklı ve koyu yeşil renkli olan "Brüksel Lahanası" da Trakya yöresinde üretilir. Ayrıca, Kuzey Karadeniz yöresinde yetişen ve koyu yeşil yapraklan nedeniyle "Karalahana" adıyla anılan salatalarda kullanılan küçük kırmızı lahana türleri de vardır. Dolmalık lahana seçerken, ince yapraklı, düzgün, geniş yüzeyli, gevrek ve yaprakların tek tek ayrılabilir olmasına özen gösterilmelidir. Kapuska, turşu ve salata için kalın damarlı ve sık yapraklı lahanalar seçilmelidir. Türü ne olursa olsun her lahanada dikkat edilecek özellikler ise, yırtıksız, suyu çekmemiş ve sararmamış olmasıdır. Susuz, porsumuş lahanaların içleri çürük olur.

Besin Değeri:
Lahananın 100 gramında, 96 gram su, 1,3 gram nişasta, 0,8 gram protein, 2,5 gram selüloz, 10 miligram kalsiyum, 0,4 gram demir, 200 U.I. (A) vitamini ve 30 miligram (C) vitamini vardır. Kalori değeri 10'dur.
Brüksel lahanasının ise 100 gramında 84,9 gram su, 8,9 gram glusid, 0,5 gram yağ, 3,6 gram protein, 1,3 gram selüloz, 26 miligram kalsiyum, 1 miligram demir, 300 U.I. (A) vitamini, 68 miligram (C) vitamini ve 0,12 miligram (B) vitamini bulunur. Kalori değeri 36'dır.

KULLANILMASI
Lahana, etli-etsiz, sıcak ve soğuk yemeklerle, kapuska, kapama, etli zeytinyağlı dolma, çorba, salata ve turşu olarak kullanılır. Brüksel lahanasından ise sote, et karışımlı yemek, başamelli ogretan ve ince otlarla birlikte salata olarak yararlanılır. Soğuk ve haşlanmış şekilleri ise garnitür olarak kullanılır.

HAZIRLAMA YÖNTEMİ
Lahananın kirli dış yaprakları atılıp yıkanır. Suyu süzüldükten sonra iri uçlu bir bıçakla kaim göbek kısmı koni biçiminde oyularak çıkarılır. Oyuk kısma iki yemek kaşığı tuz konup kaynar suda, tencerenin kapağı kapatılmadan haşlanır. Ilınınca yaprak yaprak ayrılarak dolma yapımında yararlanılır.
Lahana çiğ olarak yıkandıktan sonra dörde bölünerek doğranır. Genellikle tütün kıyımı yapılır. Brüksel lahanasının dış yapraklarından bir-ikisi atılır. Bol akar suda yıkanarak kaynar tuzlu suda haşlamr ve soğuk suya tutularak diriltilir.
Kaynar ortamda 15-20 dakikada, pişirilir, Bu sırada tencere kapağı yarı açık bırakılmalı ve kükürtün neden olacağı etkiler giderilmeli, fazla pişirilip, tadı bozulmamalıdır.






Lahana Tarifleri Besinlerin Değerleri



(6 adet Lahana 237,910 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort