6 haşlanmış lahana yaprağı
1 rendelenmiş havuç
Tuz
Kıyılmış maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Zeytinyağı
Krep İçin:
1.5 su bardağı un
4 yumurta
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Taze çekilmiş karabiber
Lahana yapraklarını ince kıyın ve havuçlarla birlikte bir tavada zeytinyağı ile soteleyin. Kıyılmış maydanozla kaşar peyniri ekleyin. Krep hamuru için, derin bir kapta un, yumurta, süt, ayçiçeği yağı ve tuzu iyice karıştırın. Teflon tavayı biraz yağlayın. Krep hamurundan yarım kepçe tavaya aktarın ve iki tarafını da kızartın. Krepleri düz bir zemine alın. İçine harçtan 3-4 yemek kaşığı koyup sıkıca rulo şeklinde sarın. Bir buçuk parmak kalınlığında dilimler kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dilimleri dizin. üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 dereceye ayarlı fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin ve servis yapın.
|