Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Lahmacun (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Lahmacun (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40457
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2009
2,953 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 kg. az yağlı kıyma
1.200 kg. domates
5 bağ maydanoz
200 gr. dolmalık yeşilbiber
100 gr. sarımsak (taze veya kuru)
1 yemek kaşığı biber salça
Karabiber
Tuz

Maydanozlar yaprak yaprak ayırılır. Sarımsaklar temizlenir, biberlerin çekirdekleri çıkarılır. Temizleme işi bittikten sonra bütün malzemeler zırkla doğranır veya robotta kıyma halini alıncaya kadar çekilir, içine kıyması da konarak iyice karıştırılır ve bir harç elde edilir. Hazırlanan harç pide fırınında fırıncı tarafından pide hamuru ile lahmacunlar yapılarak pişirilir.

Not: Malzemelerin zırkla kıyma haline gelmesi isteğe göre baharat konması ve meşe odunu ile taş fırında pişirilmesi lezzet açısından önemlidir.





Lahmacun (Gaziantep)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157288
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2021
300 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram yağlı zırh kıyma
100 gram kuyruk yağı ince çekilmiş
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1/2 demet maydanoz
4 diş sarımsak
1 adet domates
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru İçin:
250 gram un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kıyma ve kuyruk yağı hariç tüm malzemeleri robottan geçirin.
Baharatlarını ekleyip, karıştırın.
Robottan geçirdiğiniz malzemeleri kıyma ve kuyruk yağıyla birleştirip yoğurun.
Geniş bir kaba unu eleyin.
Elediğiniz unun içine kuru mayayı, tuzu ve zeytinyağını ekleyin.
Oda sıcaklığındaki suyu unun üzerine azar azar ekleyerek hamuru yoğurun.
Ele yapışmayacak kıvama gelince hamuru dinlenmeye bırakın.
Yapımı için;
Dinlenen hamurdan, cevizden büyük olacak şekilde bezeler koparıp, yuvarlayın.
Oklava yardımıyla ileri geri olacak şekilde hamuru açın.
Açtığınız hamurun üzerine hazırladığınız harcı eşit miktarda yayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız lahmacunları dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ızgara ayarı açık şekilde kızarıncaya kadar pişirin.



Antep Lahmacunu

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158467
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2021
251 defa indirildi / yazdırıldı




750 gram orta yağlı iri kıyma et
150 gram kuyruk yağı
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 demet maydanoz
3 baş sarımsak
6-7 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2 domates
1 yemek kaşığı isot ve pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber ve kimyon

Tüm malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın.
Tuzunu ayarladıktan sonra bir fırına göndererek pişirtin.
Pişen lahmacunları sıcak bir şekilde servis edin.
Yanında ayran, yeşillikle birlikte servis edebilirsiniz.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.06.2021


Lahmacun (Gaziantep)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172367
Gönderme Tarihi: 31.May.2023
182 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

150 g un, hamuru açmak ve altına serpmek için
Hamur için:
20 g yaş maya veya 5,5 g kuru maya
275 ml su, ılık, mayayı eritmek için
375 g un
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
425 g kuzu eti, orta yağlı, sinirleri ayıklanmış, zırhla kıyılmış
3 adet domates, ince doğranmış
3 adet kırmızıbiber, ince doğranmış
15 diş sarımsak, ince doğranmış
1 ½ demet maydanoz, ince kıyılmış
2 ½ tatlı kaşığı domates salçası
6 tatlı kaşığı biber salçası
6 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Küçük bir kâse içerisinde mayayı ılık suda eritin.
Hamuru hazırlamak için un ve tuzu bir kapta karıştırın. Unun ortasına bir havuz açın ve maya karışımını dökün.
Karıştırıp 5 dakika pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru 12 eşit parçaya bölün ve bezeler hazırlayın. Üzerini yine örterek 5 dakika daha dinlendirin.
Geniş bir kapta bütün harç malzemelerini elinizle karıştırın. Karışımı 12 eşit parçaya bölün.
Fırını 250°C’de ısıtın.
Tezgâha un serpin. Elinizle hamur bezesini tezgâh üzerinde yassılaştırın.
Sonra merdane kullanarak parçaları önce 15 santimlik daireler haline getirin.
Her bir parçaya harcı bölüştürüp kenarlarına kadar yayın. Hamuru elinizle 20 santim olacak kadar esnetin.
Pişirme tepsisine yerleştirin. Kızgın fırında 4-5 dakika pişirip çıkartın.
Bekletmeden yanında maydanoz, limon veya soğan piyazıyla hemen
servis edin.

Not: Lahmacun için fırının içine tepsi boyutunda fırın taban taşı kestirebilirsiniz. Taşın ısınması için en az 20 dakika 250°C’de bekletin. Hazırladığınız lahmacunları tahta bir kürek üzerine koyup taşın üzerine kaydırarak dikkatlice aktarırsanız 2-3 dakika içerisinde lahmacununuz daha güzel pişecektir. Arzu ederseniz 30 santimlik döküm tavayı ocak üzerinde iyice kızdırıp üzerine bir kapak kapatarak da pişirebilirsiniz.







Lahmacun (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(4 adet Lahmacun (Gaziantep) 88,555 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort