Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Lakerda (Gelibolu - Çanakkale)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Lakerda (Gelibolu Çanakkale)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51248
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2010
2,841 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.gelibolukaymakamligi.com

Torik, palamut gibi büyük balıklar, baş ve kuyrukları çıkarılarak saat tatlı suda bekletilir. Daha sonra üçe bölünen balıkların içi temizlenerek; bir kaba önce ince tuz, sonra balık şeklinde dizilir ve en üstü yine tuz ile örtülür. Üzerine bir ağırlık konur. Bir hafta sonra içinde biriken sıvı boşaltılır ve yerine ince tuzun suda eritilmesiyle elde edilen sıvı dökülür. Bir ay sonra lakerda olmuştur. Lakerda servisten saat önce kabından çıkarılarak tatlı suda bekletilir, zeytinyağı ve limonla servisi yapılır.


Lakerda (Gelibolu - Çanakkale)

safhir
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2010
Mesajlar: 62
Şehir: Zürich
Kısa URL: https://ml.md/lc49956
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2010
2,841 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME:
IRI KAYA TUZU
IRI 4 TANE PALAMUT YADA BULUNURSA TORIK
TENEKE KUTU

Yapilisi:
Baliklarin bas kismi kesilir iki santim eninde dilimlenir. Ortasindan ilikleri güzelce cikarilmasi, kaninin akitilmasi gerekir. Kutunun altina kalin bir tabaka tuz konur üstüne baliklar dizilir yine tuz, yine balik bu sekilde bitirilir. Üzerine kapak konur baski yapilir agir birseyle. İki ay sonra cikarilip limon, zeytinyagla servis edilir.






Lakerda (Gelibolu - Çanakkale) Tarifleri Balıkesir Yemekleri



(2 adet Lakerda (Gelibolu - Çanakkale) 104,653 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort