|
LAKERDA SALATASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80397
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2012
1,635 defa indirildi / yazdırıldı
|
1) Filetonun büyüklüğüne göre, ince keskin bir bıçakla ortadan boyuna yararak kemiğini ve derisini çıkarınız.
2) Tekrar kemiksiz balığı ortadan bir kere daha yarıp sağ ve solunda bulunan siyah kısımları hafifçe kesip atınız.
3) Her porsiyon için 60 gramlık (veya 4-5 dilim) kesiniz.
4) Bir tabağa dizip garnitür olarak yanına 1/4 limon, 1/4 kırmızı soğan (ya da halka kesilmiş kırmızı soğan) ve 6 adet zeytin koyarak servis yapınız.
|
LAKERDA SALATASI |
|
mahlaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc56278
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2010
2,165 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hazırlanmış lâkerdayı, tabiî haliyle ya da kırmızı soğanla birlikte yenebilir.
İnce ve ustalıkla doğranmış (lâkerda) parçalarını tabağa dizmeli, üzerine zeytinyağı, sirke ve biber gezdirilir.
Not: Lâkerda, altı parmak denilen (torik, ton) balıklarının uzun tuz salamurasıyle olgunlaşır.
|
LAKERDA SALATASI |
|
Ege Mavisi
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2010
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc52503
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2010
2,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
Lakerda'nın üzerindeki siyah deriyi çıkarınız. Uzun uzun ya da dört köşe biçimde ince ince doğrayıp bir tabağa diziniz. Sonra üzerine yeşil salatada hazırlamış olduğunuz limon ya da sirke, zeytinyağı karışımını gezdirip karabiber ekiniz. Eğer arzu ederseniz halka halka doğrayıp tuz ile uğulmuş ve sıkılmış kaba soğanı, kıyılmış maydanozla karıştırarak bu karışımı önce tabağın altına düşeyin, üstüne lakerda parçalarını dizin, sirke ya da limon, zeytinyağı karışımını üstüne gezdirerek karabiber ekin.
|
LAKERDA SALATASI |
|
Seçil
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2007
Mesajlar: 25
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16633
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2007
2,552 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr. Lakerda
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 Çorba kaşığı sirke,
yeteri kadar biber.
İnce doğranmış (lakerda) parçalarını tabağa dizip üzerine zeytinyağı, sirke ve biberle sos dökülür.
|
|