|
|
Lamington (Avustralya) |
|
Ay Gül
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc119591
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2016
1,446 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gram çikolata
1 su bardağı yoğurt
50 gram margarin
1 çay bardağı nişasta
2 su bardağı un
2 damla acı badem aroması
300 gram çikolata
1 kutu krema
1 su bardağı hindistancevizi
Oda sıcaklığındaki yumurtayı şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yoğurda, yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ve badem aromasını da ilave edin. Ayrı bir kapta karıştırdığınız un, nişasta ve kabartma tozunu karışıma eleyerek ekleyin. Alttan üste doğru bir spatula yardımı ile çırpmadan karıştırın. Sana klasik yağ ile yağlanmış bir tepsiye hamuru dökün. Hamur diğer kekler deki gibi çok yüksek olmamalı. Bu nedenle boyutları büyük bir tepsi daha uygun oluyor. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkan keki soğuması için bir kenara alın.
Soğuyan keki küp şeklinde kesin. Çikolata sos için kremayı bir tencerede kaynamadan ısıtın. Çikolata parçalarını içine kırıp karıştırarak eritin. Küp şeklindeki kek parçalarını kürdan veya bıçak ucuna batırarak önce çikolata sosuna sonrada hindistancevizine bulayıp servis tabağına alın.
|
Lamington Kekleri (Avustralya) |
|
futuhat
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130386
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2017
1,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
Kek için:
2 su bardağı un
80 gram tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı şeker
1 çimdik tuz
½ su bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kaplama için:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz kakao
1 su bardağı pudra şekeri
Hindistancevizi rendesi
Kek için unu, tereyağını, şekeri, tuzu, sütü, yumurtayı bir kap içinde karıştırın.
Üzerine vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek mikserle çırpın.
Karışımı, tereyağı ile yağladığınız kare ya da dikdörtgen şeklindeki düz bir kalıba boşaltarak, önceden ısıttığınız 180ºClik fırında 30 dakika boyunca, üzeri hafifçe çatlayıp kızarana kadar pişirin.
Pişirdiğiniz keki soğumaya bırakın.
Kaplama için sütü, tereyağını, toz kakaoyu ve pudra şekerini bir kapta kaynayıncaya kadar karıştırarak ısıtın.
Karışım kaynadıktan sonra ateşten alın.
Soğumuş olan keki, 3 cmlik kenarlara sahip küpler şekinde kesin.
Ilık haldeki kakaolu karışıma batırarak etrafını kaplayın, daha sonra da hindistancevizi rendesine bulayarak servis edin.
|
|
Lamington (Avustralya) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|