Kısa URL: https://ml.md/lc40113
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2009
2,635 defa indirildi / yazdırıldı
4 çorba kaşığı margarin
yarım su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 su bardağı un
Yarım paket vanilya
Yarım su bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı marmelat
Yarım çay bardağı eritilmiş çikolata
Yağ ve şekeri kabarıncaya kadar karıştırın. Yumurta ,un, vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.Karışımı sıkma torbasına veya yağlı kağıttan yapacağınız külaha koyun.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yuvarlak yada uzun şekillerde sıkın. Tepsideki landüşelerin üstüne bolca hindistancevizi dökün.Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız landüşelerin üzerine marmelat yada eritilmiş çikolata sürüp birbirine yapıştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc95594
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2014
3,660 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
750 g un
570 g margarin
315 g pudra şekeri
5 adet yumurta
5 g vanilya
100 g kuvertür
50 g hindistancevizi
50 g kayısı marmelatı
Yumurta tenceresinde margarin ve pudra şekerini beyazlaşıncaya kadar çırpınız.
Bu karışıma yumurtaları teker teker kırınız ve çırparak yediriniz.
Unu ve vanilyayı ilave ederek tekrar tüm gereçler karışacak şekilde kısa bir süre çırpınız.
Hazırlanan hamuru sıkma torbasının içine doldurunuz ve tepsilere değişik şekillerde sıkınız.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında 25-30 dakika pişiriniz.
Fırından çıkardığınız bisküviler soğuduktan sonra kayısı marmelatı ile birbirine yapıştırınız.
Yapıştırılan bisküvileri eritilmiş kuvertüre batırarak, daha sonra toz hindistan cevizine batırınız.
Not: Hindistancevizi yerine toz yeşil fıstık da kullanabilirsiniz. Kakaolu çeşit yapabilmek için un miktarı azaltılıp kakao ilave edilir. İsteğe göre vanilya da kullanılabilir.