Kısa URL: https://ml.md/lc57683
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2010
2,565 defa indirildi / yazdırıldı
8 lavaş ekmeği
150 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 dolmalık kırmızı biber
1/2 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı süt
30 gr tereyağı
Tereyağını eritin ve sütle karıştırın. Lavaş ekmeklerinin 4 tanesinin üzerine fırçayla yağlı karışımdan sürün.
Kırmızıbiberi çok küçük doğrayın. Rendelenmiş kaşar peynirini 2 lavaş ekmeğinin üzerine yayın. Kırmızıbiber ve maydanoz serpiştirin. Kalan lavaş ekmeklerini üzerlerine kapatın. Yapışmaz yüzeyli tavaya bir miktar tereyağı sürün ve lavaşları önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc102301
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2014
1,955 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet uzun lavaş ekmeği
1 yumurta
1 su bardağı galeta unu
İçi için:
200 gram beyaz peynir
3 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı rende kaşar peyniri
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
İçi için, rendelenmiş soğanı, patatesi ve peyniri derin bir kabın içinde karıştırıp hazırlayın. Baharatlarla tatlandırın. Lavaş ekmeklerinin içine kaşıkla bu harcı koyup katlayın. Yumurtayı çırpın ve börekleri önce yumurtaya sonra galata ununa bulayıp yağın içinde kızartın.
Kısa URL: https://ml.md/lc178495
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2024
97 defa indirildi / yazdırıldı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 kase haşlanmış mısır
1 adet kapya biber
14 dilim salam
3 adet lavaş
3 adet yumurta
4-5 adet cherry domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yumurtaları bir kaba kırın ve bir turam tuz ve karabiberle birlikte güzelce çırpın.
Malzemeleri doğrayın.
Yapışmaz tabanlı bir tavaya tereyağını alın ve tavanın dibine birkaç yere paylaştırın.
Üstüne çırptığınız yumurtalardan yarısını bir kepçe yardımıyla tereyağının üstüne gezdirin.
Üstüne lavaşlardan bir tanesini kapatın.
Üstüne doğranmış kapya biberini salamların yarısını ve biraz mısır serpin.
Üstüne kaşarların yarısını serpin ve üstüne bir adet daha lavaş kapatın.
Üstüne kalan salamları, doğranmış domatesleri ve kalan mısırı serpin.
Üstüne de kalan kaşarı serptikten sonra son lavaşı da kapatın.
Kalan yumurtaları bu son lavaşın üstüne gezdirip, tavanın kapağını kapatın ve ocağın altını orta ateşte açın.
Yaklaşık 5 dakika sonra bir tabak yardımıyla tersini çevirin ve çok az daha tereyağıyla tavanın dibini yağlayın ve diğer tarafını da pişmesi için koyun.
Bu şekilde iki tarafını pişirdikten sonra bir servis tabağına alın ve dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.