Kısa URL: https://ml.md/lc166151
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2022
262 defa indirildi / yazdırıldı
2 tane küçük lavaş
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı sarımsak tozu
1 yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağı bir kaba alın. Üzerine baharatları ve tuzu katıp, iyice karıştırın. Bu sosu lavaşlara sürün. Sonrasında lavaşları bir tepsiye alın. İstediğiniz biçimde kesin. 180 derecede ortalama on dakika pişirin. Lavaş cipsleri dilediğiniz sosla servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc170511
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2023
146 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet lavaş
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı toz biber
Dilediğiniz kadar tuz
Lavaşları makasla üçken şeklinde kesiniz.
Bir kasede zeytinyağı baharatları karıştırın.
Mikserden geçirdiğiniz akabinde lavaşların üzerine döküp karıştırın.
Her lavaşın iyice sosa bulandığından emin olduktan sonra tepsiye yağlı kağıt serin ve üzerine dökün.
Her birini diğerinden ayırın ve fırına verin.
200 derecelik ısıtılmış fırında 30 dakika beklettikten sonra çıkartın.
2 adet lavaş
2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya tercih ettiğiniz bir sıvı yağ)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Fırını 180°C (350°F) derecede önceden ısıtın.
Lavaş ekmeklerini bir kesme tahtasında dörde veya altıya bölün.
Parçaları istediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz; küçük parçalar daha çıtır olacaktır.
Bir kasede zeytinyağını, tuzu, kırmızı biberi, kekikleri, sarımsak tozunu ve pul biberi karıştırın.
Baharatları ve yağı iyice karıştırarak bir sos oluşturun.
Lavaş parçalarını bir fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine hazırladığınız baharatlı karışımı fırça yardımıyla eşit şekilde sürün.
Her parçanın baharatlı yağla kaplandığından emin olun.
Lavaş parçalarını fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
Cipslerin altın rengini alması ve çıtır hale gelmesi için gözünüzü üzerlerinden ayırmayın; pişirme süresi fırınınıza göre değişebilir.
Fırından çıkan lavaş cipslerini tepside birkaç dakika soğutun.
Soğuduklarında daha da çıtır hale geleceklerdir.
Ardından servis tabağına alın.
Lavaş cipslerinizi çeşitli dip soslar veya yoğurtlu soslarla servis edebilirsiniz.