|
|
LAZ BÖREĞİ |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc56853
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2010
1,673 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sosu İçin :
500 GR süt
2 yumurta
1.5 ÇORBA KAŞIĞI mısır unu
1 FİSKE Karabiber
ŞEKERİ,SUYU 5DK KAYNATIN VE SOĞUTUN. İÇİ: SÜTÜ,UNU,MISIR UNUNU,YUMURTAYI,VANİLYAYI ÇIRPIN,ATEŞTE KOYULAŞINCAYA KADAAR PİŞİRİN,ATEŞTEN ALIN KARABİBERİ KOYUN,KARIŞTIRIN,SOĞUTUN,UN,TUZ,2 KAŞIK YAĞI BİRAZ ILIK SU İLE HAMUR YAPIN,10 BEZEYE BÖLÜN TEPSİNİN BÜYÜKLÜĞÜNDE NİŞASTA SERPEREK AÇIN ,TEPSİYE DİZİN TEREYAĞINI ERİTİP YUFKALARIN ARASINA GEZZDİRİN,5 YUFKAYI KOYUNCA MUHALLEBİYİ YAYIN,KALAN YAĞI ÜZERİNE GEZDİRİN,FIRINDA KIZARANA DEK PİŞİRİN,ÜZERİNE SOĞUK ŞERBET DÖKÜN
|
Laz böreği |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50852
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2010
1,923 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
12 adet baklava hamuru
200 gram Bizim Mutfak Teremyağ
Harcı İçin :
1,5 litre süt
4 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
4 çorba kaşığı Bizim Mutfak Pirinç Unu
1 paket Bizim Mutfak Şekerli Vanilin
Muhallebi için tüm malzemeyi sos tenceresine aktarın. İyice çırpıp pütürsüz ve yoğun bir kıvam elde edene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Arada bir çırpma teliyle kabuk bağlamaması için karıştırarak oda ısısında soğutun. Tepsiye baklava hamurlarından 6 tanesini üst üste serin. Araya muhallebiyi yayın ve kalan 6 yufkayı da muhallebinin üzerine serin. Kenardan sarkan yufkaları içe doğru kıvırarak sarkmaması önleyin. Kare dilimler halinde kesip eritilip ılınmış Teremyağ’dan üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamurlar kızarana dek pişirin. Fırından alın, isteğe göre pudraşeker serperek ılık veya soğuk servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.02.2024
|
|
Laz böreği Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|