|
|
Laz Böreği |
|
kinot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu |
Kısa URL: https://ml.md/lc82692
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2012
2,366 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nuran Çilingir
1 Adet Yumurta
1/2 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
4 Çorba Kaşığı Tereyağı
2.5 Su Bardağı Beyaz Un
1/2 Su Bardağı Nişasta
1 Lt. Su
6 Su Bardağı Toz şeker
Öncelikle 6 kahve fincanı un, 1 kilo süt , 5 su bardağı şeker, 3 adet yumurta ile kremayı hazırlayalım. Bunun için un ve sütü orta hararetteki ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Ocağın altını kapattıktan sonra, şekeri ve yumurtaları ekleyip mikserle çırpalım.Ardından da şerbetimizi yapmaya koyulalım. Su ve şekeri ocağa koyup koyu kıvama gelene kadar kaynatalım. Kaşıktan kolayca dökülmeyecek kıvama gelince ocaktan alıp, soğumaya bırakalım.Yufkamızı hazırlamak için ise unun ortasını havuz gibiaçalım. İçine yumurtayı, sütü, sıvı yağı, 2 yemek kaşığı tereyağını (kalanı daha sonra kullanmak üzere ayıralım), kabartma tozunu koyalım, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Hamuru, 8 parçaya ayıralım. Her birini nişasta yardımıyla açalım. Elde ettiğimiz yufkaları 5er cm genişliğinde boyuna keselim. Kalan 2 kaşık tereyağını eritelim. Her bir parçaya tereyağı serpiştirelim. Kremayı yufka parçalarının üzerine koyup, bohça şeklinde saralım. Şerit halinde kestiğimiz yufkalar bitene kadar bu işlemi sürdürelim. Bohça şeklindeki börekleri, yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Böreklerin üzerine de biraz tereyağı gezdirelim. Fırını 200 dereceye getirelim ve böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz ılınan şerbeti azar azar üzerine gezdirip, servis yapalım.
|
Laz Böreği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96419
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2014
2,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru İçin:
1 Çay Bardağı Süt
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Çay Kaşığı Tuz
Aldığı Kadar Un
Muhallebisi İçin:
3 L Süt
10 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
36 Çorba Kaşığı Toz Şeker
9 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Adet Limon Suyu
Üzerine ve Aralarına Sürmek İçin:
Yeteri Kadar Tereyağı
Şerbeti İçin:
1 Su Bardağı Toz Şeker
1/2 Su Bardağı Su
Hamuru için bir kaba süt, yağ ve yoğurtu koyalım. Ardından yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzu ilave edelim.Tüm malzemeyi karıştırıp hamur kıvamına gelene kadar un ekleyip ve bir süre dinlenmeye bırakalım. Muhallebisi için ayrı bir kaba yumurtaları kırıp, tuzu ekleyip çırpalım.Şeker ve un ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Son olarak 3 litre sütün bir kasesini ekleyip karıştıralım.Hazırlanan karışımı kaynayan sütün içine karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Kaynadıktan sonra yoğurt ve limon suyunu ekleyelim. Hamurdan bezeler oluşturup ve teker teker açalım. Açılan hamurlardan 8 tanesini yağlanan tepsiye serip üzerlerine önce tereyağını ardından muhallebiyi koyalım.Açılan diğer 8 kat hamuru da muhallebinin üzerine koyalım. Son katın üzerine tekrar tereyağını koyup baklava dilimleri halinde kesip pişirelim. Şerbeti için şeker ve su kaynatalım. Hazırlanan şerbet ılıyınca laz böreğinin üzerine dökelim. Laz böreğimiz hazırdır.
|
|
Laz Böreği Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|