Kısa URL: https://ml.md/lc6388
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2006
3,585 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler
2 yufka
6 lazanya
Yarım kilo ıspanak
4 yumurta
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı lor peyniri
125 gr. Margarin
Tuz
Yapılışı
Lazanyalar bir tencerede haşlanır ve süzülür. Ispanaklar temizlenip ince şekilde doğranır. Sonra bir tavada yağsız olarak suyunu çekene kadar pişirilir. İçinin harcı için süt, lor, yumurtalar (birinin sarısı ayrılır.) Tuz ve eritilmiş margarin hazırlanır. Yufkaların bir tanesi yağlanmış tepsiye kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirilir. Diğer yufka ikiye ayrılır. Bir kat yufka, bir kat harç sürülür. Lazanyaların yarısı da bu şekilde döşenir.Tepsinin ortasına ıspanak konur. Kalan lazanyalar ve yufkanın diğer yarısı da aynı şekilde yerleştirilir. En son yufkanın sarkan kısımları da tepsinin üzerlerine örtülür. Ve yumurta sarısı sürülür. Fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc80520
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2012
1,867 defa indirildi / yazdırıldı
20 adet uzun lazanya
5 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağı
500 gram beyaz peynir
Öncelikle tepsiyi bolca yağlayın. Tepsinin alt kısmını kapatacak şekilde bir kat lazanyaları döşeyin. Tencerede sütü ve suyu kaynatın. İçine lazanyaları batırıp 3 dakika haşlayıp tepsiye dizin. Aralarına peynirleri de yerleştirip kat kat sıralayın. Son katını da üzerine yerleştirin. Bir kabın içinde yumurtayı, kalan sütlü suyu, sıvı yağı ve eritilmiş tereyağını karıştırın. Üzerine gezdirin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Pratik ama çok da lezzet isteyenler için harika bir tarif daha. Bu şekilde hazırlanan börek uzun süre derin dondurucuda bekletilip öyle pişirilebilir.