|
|
Lazanya Hakkında |
|
hayri bey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc100140
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2014
1,279 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Lazanya hamurdan farklı hazırlanış yöntemi ile yapılan bir İtalyan yemeğidir. Hamur açma makinesı ile açılan hamurlar pişirilecekleri fırın kabına uygun olarak kesilir. Diğer hamur türleri gibi bir süre dinlendirilip bol tuzlu suda haşlanır. Haşlama işlemi su yerine lezzet ve besin değerini artırmak için et sularıyla da yapılabilir. Haşlanan hamurlar bir miktar soğuk su ile şoklanır. Yağlanmış fırın tepsisine bir miktar beşamel sos, sosu çekmesi için permesan rendesi, bir adet hamur, onun üzerine de isteğe göre; peynir, et, sebze, baharat ya da hepsinin karışımından hazırlanan iç malzeme konulur. Bu işlem altı katta da tekrarlanır. Üzerine tekrar beşemal sos ve permesan rendesi konularak fırınlanır. Bol soslu ve malzemeli bir çeşit böreğe benzer yemek olur. Lazanya da diğerleri gibi sıcak antre olarak sunulur.
|
Lazanya Nedir? |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177883
Gönderme Tarihi: 23.May.2024
136 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Lazanya, İtalyan mutfağına ait leziz bir makarna türüdür. Orijinal adı 'Lazanya Bolognese' olarak bilinen bu makarna, adını Bolonya şehrinden almıştır. Lazanya aslında piştiği yemek kabının adıdır. En çok tercih edilen türü, parmesan peynirli bolonez soslu olanıdır. Orijinal tarifin yanı sıra vejetaryen, tavuklu ve sebzeli versiyonları da çokça ilgi görmektedir.
İnce açılan hamur, çeşitli soslar, kıyma ve farklı sebzelerle hazırlanan lazanya, yumuşaklığını ara katlara sürülen beşamel sosundan sağlamaktadır. İtalyanlar bu lezziz makarnayı farklı soslar ekleyerek zenginleştiriyorlar. Özellikle lazanya sosları arasında beşamel ve bolonez sos oldukça popülerdir. Kullanılan peynirler de oldukça özeldir. Genellikle parmesan, ricotta ve mozzarella peynirleri ile yapılır. Hamurunu kendiniz açtıysanız yani taze ise haşlamadan yapabilirsiniz. Eğer hazırsa bir kaç dakika haşlayabilir veya kaynar su içinde bekletip, yumuşatabilirsiniz.
|
|
Lazanya Hakkında Tarifleri Diğer Konular
|
|