Unu eleyerek yoğurma kabına alın.
Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları bu havuza kırın.
Tuzu da ilave edip yoğurmaya başlayın.
Hamurun kolay toparlanması için içine 1-2 yemek kaşığı ılık su da ekleyebilirsiniz.
5-6 dakika kadar yoğurduğunuz hamuru üzerini örtüp 30 dakika kadar dinlendirin.
Üzerine un serptiğiniz hamuru merdane yardımıyla yufka kalınlığında açın.
Tepsinize uygun ölçülerde kestiğiniz hamurları kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp kevgir yardımıyla yapışmayacak şekilde geniş bir tabağa alın.
Dilediğiniz sosla birleştirip lazanyanızı pişirebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc152314
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2020
485 defa indirildi / yazdırıldı
300 gram un
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Unu tezgaha alıp ortasını havuz gibi açın.
Yumurtaları bu havuza kırıp üzerine tuzu ekleyin.
Bir çatal yardımıyla yumurtaları çırpın.
Bir yandan kenardan azar azar un alıp ortaya doğru getirerek yumurtalarla unu karıştırmaya başlayın.
Yumurtaların kıvamı iyice koyulaştığında kenardaki unları da toparlayıp hamuru yoğurmaya başlayın.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurduğunuz hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru iç bezeye ayırıp elinizle bastırarak mümkün olduğunca düzleştirin.
Ardından varsa makarna makinesine aldığınız hamuru önce en kalın ayarından geçirin.
Ardından her seferinde ayarı bir derece incelterek hamuru iyice incelene kadar açın. (Makarna makineniz yoksa merdane ya da oklavayla açabildiğiniz kadar ince bir hamur açın.)
Hamuru tezgaha alıp fırın kabınızın ölçülerine göre kesin.
Diğer bezeleri açarken yapışmaması için hamurlarınızı biraz unlayıp kenara alın.
Lazanyanızı kurutmadan dilediğiniz sosla birleştirip direkt pişirebilirsiniz. Haşlamanıza gerek yoktur.
Kısa URL: https://ml.md/lc165616
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2022
129 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı su
1 tutam tuz
Unun ortasını açıp yumurta kırıyoruz. Tam ortaya diğer malzemeleri ekleyip yavaşça yoğuruyoruz. Minik bezeler koparıp un serilmiş tezgah üzerinde merdane ile açıyoruz. İster kaynar suda haşlıyoruz, istersek de tezgah üzerinde kurutuyoruz.