|
Lebeniye Çorbası |
|
Kuş Gözü
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc126766
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2017
829 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr dana kıyma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı buğday
Yarım kg süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
2,5 litre su
Tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı (70 gr) Bizim Yağ
2 yemek kaşığı Bizim Yağ Ayçiçek
1 adet soğan
1 yemek kaşığı kuru nane
Nohut ve buğdayları akşamdan ıslatıyoruz ve haşlıyoruz.
Haşlanmış olan nohut ve buğdayları tencereye alıyoruz, suyunu veriyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Diğer tarafta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurup nohut büyüklüğünde köfteler hazırlıyoruz ve kızartıyoruz.
Kızartılan köfteleri buğday ve nohuda ekliyoruz.
Terbiyesi için bir kapta süzme yoğurt, yumurta ve unu karıştırıyoruz, üzerine çorbadan bir kepçe alıp ılıtıp yeniden bu karışım çorbaya ilave ediyoruz ve sürekli karıştırıyoruz.
Tuz ve karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
Sos için Bizim Yağı eritiyoruz ve Bizim Yağ Ayçiçeki içine ekliyoruz. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave ediyoruz ve pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra üzerine kuru nane ekliyoruz. Pişmiş olan çorbanın üzerine sosu döküp servis ediyoruz.
Not: Çorbanıza ekleyeceğiniz yoğurdun kesilmemesi için tuzunu en son ekleyin.
|
Lebeniye Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50851
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2010
1,972 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 su bardağı Bizim Nohut
500 gram süzme yoğurt
2 yumurtanın sarısı
5 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
2 çay bardağı Bizim Mutfak Pilavlık Pirinç
100 gram Bizim Mutfak Teremyağ
1,5 tatlı kaşığı kuru nane
9-10 su bardağı su
Nohudu bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Parça etleri ekleyin. Su ve 1 çay kaşığı kadar tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynama süresince üzerinde biriken köpükleri delikli bir süzgeç yardımıyla alın. Orta ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bol suyla yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşayınca ocaktan alın. Derin bir cam kasenin içinde süzme yoğurt, un ve yumurtaları çırpma teliyle iyice çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp yoğurtlu karışıma ilave ederek ılıştırın. Bu karışım ile etli karışımı birleştirin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Teremyağ’ı iyice kızdırıp kuru naneyi kavurun. Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Naneli Teremyağ’ı üzerine döküp hemen servis yapın.
|
|