Kısa URL: https://ml.md/lc79198
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2012
1,757 defa indirildi / yazdırıldı
1 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
Aldığı kadar nane
250 gr süzme yoğurt
6 Su Bardağı su
1 Çay Bardağı nohut
200 gr kuşbaşı et
1 Su Bardağı yarma buğday
Buğday ve nohutu bir gece öncesinden suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra 6 bardak suda et, buğday ve nohutu kısık ateşte 1 saat haşlayın. Kaynadıktan sonra yoğurdu azar azar karışıma ilave edin. Bu arada dibinin tutmaması için çorbayı sürekli karıştırın. 10 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Servis tabağına alın. Üzerine kızdırılmış margarin ve nane gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc77855
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2012
1,547 defa indirildi / yazdırıldı
30 Gr Sana Klasik
1 Adet yumurta
1 Su Bardağı haşlanmış nohut
1 Çay Bardağı pirinç
6 Su Bardağı su
1 Yeterince karabiber
200 gr kıyma
1 Tatlı Kaşığı kuru nane
1 Su Bardağı yoğurt
1 Yeterince tuz
1 Yemek Kaşığı un
Kıymaya tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Pirinci tencereye alıp suyu ekleyin. Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pirinçler pişince nohutları ekleyin.Terbiyesi için yoğurt, yumurta ve unu bir kasede çırpın. Pirinç suyundan da ilave ederek inceltin. Tencereye yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Diğer tarafta köfteleri az yağda kızartıp çorbaya ekleyin. Yağı eritip kuru nane ilave edin. Çorbanın üzerine dökerek sıcak servis yapın.