Kısa URL: https://ml.md/lc38505
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2009
14,622 defa indirildi / yazdırıldı
Kilis Valiliği
1 kg orta yağlı parça et
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
3 kg yoğurt
1 yumurta
Tuz
Nane
Sade yağ
Et kuşbaşı doğranır, üzerini basacak kadar su eklenerek ocağa konur. Yoğurt süzülür. Geceden ıslatılmış nohut ilave edilerek pişirilir ve kaynamakta olan et suyunun üzerinde oluşan köpük alınır. Et ve nohut pişmeye yakın pirinç konur. Bu arada süzme yoğurt bir yumurta ile kaşıkla dairesel hareketlerle karıştırılarak hafif ateş üzerinde ılıtılır. Tenceredeki pirinçli çorbanın üzerine aktarılır. Çorba iyice özleşinceye kadar pişirilir. Üzerine kızdırılmış sade yağ ile nane gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc139413
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2018
522 defa indirildi / yazdırıldı
Yemeğe başlamadan 4 -5 saat önce yoğurdun içerisine bir çorba kaşığı tuz ve 3 su bardağı su konularak karıştırılır. Bez bir torbaya boşaltılarak suyu süzülür.
Akşamdan ıslatılmış nohut, 8 su bardağı su ve et düdüklü tencereye konur. Kaynayınca köpükleri alınır. Ağzı kapatılarak et ve nohut yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Pirinç ayıklanır, yıkanır. Ete ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Süzülen yoğurt çelik bir tencereye alınır. İçerisine 1 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yumurta konur. İyice çırpılır. Kısık ateşte karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir.
Yemeğin suyundan 3 - 4 kepçe yoğurda konarak karıştırılır. Sonra yoğurt yemeğe ilave edilerek ateşten alınır. Sıvı yağda nane kavrulur. Yemeğin üzerine dökülür. Bulgur pilavı veya firik pilavı veya firik pilavı ile servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc176770
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2024
92 defa indirildi / yazdırıldı
Et doğranıp çömleğe konur, biraz tuz ve üstünü örtecek kadar su eklenip pişmeye yüz tutana (kadar). Etin suyu azalıp et yağını salınca doğranıp yıkanmış soğanla pırasa, uzunlamasına dörde bölünüp (doğranmış) ve ayrı bir çömlekte biraz haşlanmış patlıcan ete eklenir. Sonraysa kişniş tohumu dövülüuş kimyon, sakız. birkaç parça çubuk tarçın ve taze nane demetleri ilave edilir. Bu malzemeler etin suyunda iyice pişirilir. Dövülmüş sarımsak katılmış Acem yoğurdu çömleğe dökülür. Üstüne kuru nane demetleri ufalanır. Kenarları temiz bir bezle silindikten sonra çömlek kor üstüne alınıp yemek dinlenmeye bırakılır, dinlenince indirilir.