| 
 
 
 | 
Leblebi Helvası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90667 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2013 
1,930 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı leblebi tozu
 
150 gr tereyağı
 
1 su bardağı toz şeker
 
1,5 su bardağı süt
 
 
Tereyağını tavaya koyup eritin. Leblebi tozunu ekleyin. Hafifçe kavurun. Üzerine şeker ve sütü ekleyin hızla karıştırın. Toparlandıktan sonra 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Hafif ılınınca kalıpla veya elinizde sıkarak şekil verin.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 04.04.2022
  
 | 
Leblebi Helvası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161744 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2021 
399 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı tepeleme leblebi tozu (yaklaşık 1 su bardağı leblebiyi robotta çekerek bunu elde edebilirsiniz)
 
100 gram tereyağı (dilerseniz yarı yarıya sıvı yağla birlikte kullanabilirsiniz)
 
1 su bardağı toz şeker
 
1,5 su bardağı süt
 
Üzerine:
 
Toz tarçın
 
 
Bu helvayı hazırlamak için, önce tereyağını derin bir tavanın içinde eritin. Tavanın dibi yapışmayan teflon gibi malzemeden olsun. Çünkü leblebi tozunu kavururken dibine yapışmasın.
 
Eriyen yağın içine leblebi tozunu ilave edin ve ağır ateşte kavurmaya başlayın. Leblebi tozu hafif kavrulduktan sonra, bunun üzerine toz şekeri ve sütü ilave edin. Bu arada malzemeleri hızlı bir şekilde karıştırın. Bunların topaklanmasına izin vermeyin.
 
Malzemenin hepsi toparlandıktan sonra, helvanın 3-4 dakika kadar pişmesini sağlayın. Daha sonra ocağın altını kapatın.
 
Leblebi helvası ılınınca, bunu kalıpla ya da elinizle sıkarak şekillendirin.
 
Arzu edenler leblebi ununu kavururken içine ceviz, badem, dolmalık fıstık gibi malzemeler ilave ederek, helvayı zenginleştirebilir.
 
Helvayı şekillendirirken, elinizi yakmayacak kadar ılınmasını bekleyin. Bunu elinizle bastırarak, dilediğiniz kalıpla şekil verebilirsiniz. Daha sonra servis tabaklarına alarak, üzerlerine biraz toz tarçın gezdirerek, konuklarınıza leblebi helvasını ikram edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Leblebi Helvası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172737 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2023 
301 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
250 g tereyağı veya sadeyağ
 
250 g sarı leblebi unu 
 
300 g toz şeker 
 
500 g su 
 
Servis için:
 
Nane yaprağı
 
Dondurma
 
 
Helva için geniş bir tencerede yağı eritin. Leblebi ununu esmerleşinceye kadar kısık ateşte kavurun.
 
Şeker ve suyu ayrı bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar ısıtın. Her ikisi de sıcakken kavrulan malzemenin içerisine dökün ve sürekli karıştırın.
 
Altını kapayın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
 
Dondurma ve nane yapraklarıyla birlikte servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |