Kısa URL: https://ml.md/lc162454
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı
Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 kg kemikli kırmızı et
250 g pirinç
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı bibersalçası
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri miktar su
Kırmızı etler dilimlenerek kesilir. İki adet kuru soğansalça ile kavrulur ve etler tencereye konulur.
Üzerine pirinç, dövülmüş sarımsak, baharatlar ve tuz ilave edilir.
Ardından yemeğin üzerini aşmayacak kadar su konulur ve kısık ateşte 40 dakika kaynamaya bırakılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc162120
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2021
315 defa indirildi / yazdırıldı
2 kg kemikli dana eti
3 yemek kaşığı mısır unu
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar su
Öncelikle kemikli etler dilimlenerek kesilir. Daha sonra düdüklü tencerenin içine sıvı yağ konur. İnce doğranan soğanlar tencerede bir miktar sotelenir.
Ardından kemikli et ilave edilir ve beraber 6-7 dk. kadar kavrulur.
Sırasıyla sarımsak ve salça da eklenerek 2-3 dk. daha kavrulduktan sonra etlerin üzerine gelecek kadar su eklenir.
Bütün baharatları ilave edilip küçük bir kâsenin İçinde şu İle açılan mısır unu da eklenerek karıştırılır.
Tenceredeki yemek kaynamaya başladığında düdüklü tencerenin kapağı kapatılıp kilitlenerek 45 dk. kısık ateşte pişirilir.
Pişen yemek ocaktan alınır ve tencerenin İçindeki buhar basıncı gittikten sonra kapağı açılıp kontrol edilir.
Etler İstenilen yumuşak kıvama gelmemişse 15 dk. daha pişirilebilir.
Yemek 10 dk. daha demlendikten sonra sıcak servis edilir.
Not: İsteğe göre tavuk kullanılarak da yapılabilir.