|
Levrek Izgara |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc4769
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006
3,963 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 levrek
4 domates
4 Dolmalık Biber Yeşillik
1 limonun
Izgarayı sıvıyağla iyice yağlayın. Temizlediğiniz balık ve dilimlediğiniz domates ile biberleri ızgaranın altında çevirerek kızartın. Balığı domates, biber, yeşillik ve limon eşliğinde servis yapın.
|
Levrek Izgara |
|
nazire abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc147335
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2019
2,163 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 kg levrek
Zeytinyağı
Tuz
Defne yaprağı
Rozmarin
Servis için
Limon
Roka
Kırmızı soğan
Haşlanmış patates (tavada baharatlanmış)
Ayıklayıp temizlediğiniz balığı iyice yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Balığı fileto olarak hazırlayın. Ayrı bir kabın içinde levreğin üzerine zeytinyağı, tuz, defne yaprağı ve rozmarini ilave edip iyice yedirin. 10 dakika kadar marine olması yeterli. Isınan ızgaranın üzerine marine ettiğiniz levrekleri koyun. İlk yüzeyde ızgara izi çıkıp balık ızgaradan ayrılana kadar pişirin. Diğer yüzeyini de aynı şekilde pişirin ve roka, kırmızı soğan, limon ve haşlanmış patatesi yanına dizip servis edin.
|
Levrek Izgara |
|
yemek dostu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152549
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020
831 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011
6 adet levrek
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
1 limon suyu
Tuz
Balıklar temizlenir.
Bir kabın içerisine sıvı yağ, limon suyu, kekik, defne yaprağı, tuz konulup karıştırılır.
Balıklar, hazırlanan bu terbiye içerisine konulup 40 dakika kadar terbiye (marine) edilir.
Terbiyeden alınıp yağlanmış ızgarada altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.
Domates ve limon dilimleri ile servis yapılabilir.
|
Izgara Levrek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164027
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2022
285 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet Levrek
Limon dilimleri
Levrekler balıkçıda temizletilip, evde yıkanır. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye konur. İri balık olduğu için yağlamaya hiç gerek yok. Zaten pişerken kendisi yağını salıyor. Üzerine kesilmiş limon dilimleri ve seviyorsanız soğan dilimleri dizilir.
Önceden ısıtılmış fırının ızgara kısmında 220 derecede 20-25 dakika pişirilir. Pişirme işlemi balıkların ebatlarıyla ilgilidir. Şayet daha küçük ise pişirme süresini daha az tutabilirsiniz. Önemli olan balıkları kurutmadan yağıyla kalacak şekilde pişirmektir. Hatta pişerken bir bıçakla kemik kısmına kadar batırıp çiğ eti gözükmüyorsa pişmiş olduğunu anlarsınız.
|
|