Kısa URL: https://ml.md/lc34108
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2009
2,258 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet levrek
1 adet kırmızı köz biberi
2 adet dolma biberi
1 baş soğan
3 diş sarımsak
1 yaprak defne
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Önce levrek kılçığından arındırılır, yarım limon büyüklüğünde doğranır. Biberler ve soğan iri doğranır. Tavaya yağ konur. Isınınca birkaç parçaya kesilmiş sarımsaklar atılır. Yumuşamaya başlayınca biber ve soğan eklenir. Kokusu çıkmaya başlayınca levrek ilave edilir. Tuz, kekik ve defne yaprağı katılır. Ara sıra karıştırarak pişirilir. Servise sunmadan defne yaprağı tavadan alınır.
Kısa URL: https://ml.md/lc181126
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2025
21 defa indirildi / yazdırıldı
400 gr levrek fileto
100 gram arpacık soğan
2 yeşil sivri biber
4 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
Karabiber
Tuz
Yapışmaz bir tavada kızdırmış olduğunuz tereyağı ve zeytinyağının içine ayıklanmış arpacık soğanlarınızı ve diş sarımsakları atın.
Beş dakika kavurduktan sonra doğranmış biberlerinizi ve pul biberi ilave edin.
Birkaç kez karıştırdıktan sonra parmak biçiminde doğramış olduğunuz levrek dilimlerini tavaya ilave ediniz. Üzerine taze çekilmiş karabiber ve tuzunu ilave edebilirsiniz.
Balıkların parçalanmaması için nazikçe aromalar birbirine geçene kadar karıştırınız.
Balıklar renk almaya başladığında kabukları çıkarılmış ve küp doğranmış domatesleri ilave ediniz.
Domatesler suyunu çekmeye başladığında yemeğiniz hazır demektir.
Üzerine kekik serperek servis edebilirsiniz.