|
|
Levrek Sarması |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1117
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2006
2,845 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme ( 4 Kişilik):
1 ad. Büyük Levrek,
100 gr. Mantar,
100 gr. Balık suyu,
50 gr. Havuç (rende),
50 gr. Soğan (ince çekilmiş),
50 gr. Kaşar peynir (rendelenmiş),
50 gr. Margarin,
Tuz,
defne yaprağı
beşemal sos.
Tarif:
Levrek güzelce temizlenip, fleto çıkarılır. Dörde bölünüp, yaprak şeklinde açılır. Bir tavada margarin eritilip, soğan, mantar, havuç, yeşil biber sotelenip, tuzu, karabiberi atılır. Hazırlanan iç malzeme, yaprak şeklinde açılmış balığa sarılır. Üzerine beşemal sos ve kaşar peyniri dökülüp, fırında pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
|
LEVREK SARMASI |
|
tınaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.06.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52626
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2010
1,871 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kişilik
200 gram fileto levrek
2 adet sosis
5 adet mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates
1 adet sivri biber
2 çorba kaşığı krema
2 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Ön hazırlık olarak kabuklarını soyduğunuz 1 adet domatesi ve 1 adet biberi iri iri doğrayın. Mantarları ikiye kesin. Tenceye 1 çorba kaşığı tereyağını alın. Kızdırdıktan sonra mantara ilave edin. Daha sonra dilimlediğiniz sosisleri ekleyerek sote edin. Sebzeler piştikten sonra tuzu, karabiberi ve ince ince kestiğiniz maydanozu ilave edin. 2-3 dakika pişirdikten sonra 2 çorba kaşığı kremayı da ekleyerek, ateşten alın. Fileto halindeki levreği düz bir zemine serin. Hazırladığınız malzemeleri levreğin içine yerleştirin. Levreği sararak kiremit kabın içine koyun. Üzerine 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarı serpin. Domates ve sivri biber dilimlerini koyun. Orta ısılı fırında 15 dakika pişirip, servis yapın.
|
Levrek Sarma |
|
oya erbay
Aşçı
Kayıt: 17.12.2019
Mesajlar: 15 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc147514
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2019
778 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 levrek balığı
4 pazı yaprağı
3 dilim somon füme
2 dilim burger peyniri
1 közlenmiş kırmızıbiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
4 adet ahşap çubuk
Kırmızı pul biber
Kreması için:
100 gr krem peynir
100 ml krema
Yarım çay bardağı süt
Yarım limonun suyu
Levrekleri boylamasına ortadan ikiye kesip kılçıklarını çıkarın. Burger peynirleri, pazı yaprakları ve somon dilimlerini doğrayıp harmanlayın. Kırmızı pul biber ilave edin. Balıkların içlerini zeytinyağı ile yağlayıp tuz serpin. Balıkların içine hazırladığınız karışımdan paylaştırıp kuyruğundan başlayarak irice sarın. Ahşap çubuklarla tutturup, zeytinyağını ısıttığınız tavada üzeri kapalı olarak pişirin. Kreması için süt, krem peynir, limon suyu ve kremayı sos tenceresinde birkaç dakika pişirin. Balıkları ocaktan almadan iki dakika önce sosunu ilave edip ocağın altını kapatın. Servis tabağına alıp, kırmızı pul biber serperek servis yapın.
|
|
Levrek Sarması Tarifleri Ayva Dolması Tarifleri
|
|