Kısa URL: https://ml.md/lc50491
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2010
2,248 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Krema için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaığı limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
Yumurta ve şeker çırpılır. Üzerine eritilmiş tereyeğı ve diğer malzemeler katılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 55 dakika pişirilir. Kek soğurken krema hazırlanır. Krema malzemesi bir tencereye konur. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Kalıptan çıkarılmış kekin üzerine gezdirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc68272
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011
1,819 defa indirildi / yazdırıldı
1.5 su bardagı un
Yarım kabartma tozu
1 tatlı kaşıgı limon rendesi
1.5 adet limon suyu
1 su bardagı toz şeker
Yarım su bardagı sıvıyağ
3 yumurta
Krem peynirli karışım için:
Yarım su bardagı krem peynir
1 tatlı kaşıgı limon rendesi
2 yemek kaşıgı toz şeker
2 tatlı kaşıgı limon suyu
Unu tuzu kabartma tozunu bir kab içinde süzgeçten eleyin. En son üzerine 1 tatlı kaşıgı limon rendenizden ekleyin. Başka bir kab içinde sıvıyagınızı tozşekeri ve limon suyunuzu mikserle çırpın, bu işlemden sonra yumurtalarınızı üzerine kırın. Hazırlamış oldugunuz her iki karışımı birbirine ekleyin ve karıştırın buradaki işlemniz tamamlanmış bulunmaktadır. Son olarak, başka bir kab içinde krem peynirinizi toz şekerinizi ve limon rendeniz ile limon suyunuzuda ekleyip bir çırpıcı ile karıştırın. bir fırın tepsisi üzerine eger evde kalıbınız varsa ister onlara yoksa kagıt kek kalıplarına dökebilirsiniz, hazırlamış oldugunuz kek hamurunuzun içinden 2 çorba kaşıgı alarak tek tek kalıplarınıza dökün üzerlerine krem peynirli karışımınızdan 1 çay kaşıgı alarak hepsinin üzerlerine ekleyin ve üzerlerini kaşıgınızın ucu ile karıştırıp düzeltin. Fırınınıza 180 derecede 20-25 dk arasında üzerleri pembe renk alana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc160663
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2021
347 defa indirildi / yazdırıldı
Kek Hamuru İçin:
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı hindistancevizi şekeri
4 çorba kaşığı bal
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kepekli un
1/2 su bardağı karabuğday unu
1 paket kabartma tozu
Limonlu Krema için:
1 adet limonun suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
50 gram tatlı lor peyniri
100 gram süzme yoğurt
Kek hamuru için yumurtaları derin bir kaba alıp çırpın. Ardından sırayla hindistancevizi şekeri, bal, yoğurt ve sıvı yağ katıp iyice çırpın. Kabartma tozunu unlara karıştırıp, sıvı karışıma ilave ederek çırpın. Ortası delik muffin kalıplarını yağlayıp kek hamuru pay edin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Pişen kekleri iyice soğuttuktan sonra dikkatlice kalıplardan çıkarın. Çok kabardıysa rahat oturması için alt kısmından biraz kesebilirsiniz. Limonlu krema için tüm malzemeleri iyice çırpın. Soğuyan kekin üzerine dikkatlice yerleştirerek servis edin.