Kısa URL: https://ml.md/lc142062
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2019
664 defa indirildi / yazdırıldı
2 kilogram küçük boy limon
1 avuç karanfil
2 kilogram toz şeker
750 mililitre su
Yarım limonun suyu
Limonları bol suyla yıkayıp kurulayın. Kaynar su dolu tencereye atıp 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzüp, aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın.
Limonların kabuklarını rendeleyin. Üzerine karanfil ve toz şeker ekleyip 2 gece dinlendirin. Su ilave edip kıvam alana kadar kaynatın. Limon suyu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın.
Ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun.
Kısa URL: https://ml.md/lc159605
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2021
292 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet limon
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Limonları yıkayıp beyaz kısımları üstünde kalacak şekilde bıçakla soyun.
Soyduktan sonra dilimlere ayırın ve her dilimi 2-3 parçaya ayırın.
Limonların üstüne şeker ilave edin ve bekletin.
Limonların şekerle sulanmasını beklerken, limon kabuklarının üzerine kaynar su ilave edin, 5 dakika sonra suyu süzün. Bu işlemi 3 defa yapın.
Sulanan limon-şeker karışımının üstüne suyu ekleyin ve kaynatın.
Karışım kaynadıktan sonradan doğradığınız limon kabuklarını da ekleyin.
Ara ara karıştırarak 40 dakika kısık ateşte pişirin.
Reçelinizi kavanoza koyun ve buzdolabında bekletin.