Yapılışı:
Limonlar buzdolabının buzluğunda 1-2 gün bırakılır. Dolap, derin donduruculu ise 3-4 saat kafidir. Dolaptan alınan limonlar rendenin ince tarafı ile rendelenir. Rendelenen limonlara şeker konarak çok fazla karıştırılır. Ölçü olarak kola şişeleri alınabilir. Şekerli limona 2 litre su ilave edilerek karıştırılır. Şişelere doldurulur. Servis yaparken 1/4 su bardağı limonata konur. Üzerine su ilave edilerek servis yapılır.
Not: Bu ölçülerde yapılan konsantre limonatadan 40-50 su bardağı limonata çıkar.
Kısa URL: https://ml.md/lc15045
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2007
4,608 defa indirildi / yazdırıldı
2 ölçek şeker
1 ölçek limon suyu
2 ölçek şekere 1 ölçek limon suyunu büyük bir kavanoza koyun, güneşte bekletip arada tahta kaşıkla karıştırın. Zaman içinde şeker eriyip koyu kıvamlı bir sıvı ortaya çıkacaktır. Bu şekilde yıllar boyu saklanabilir. Hazırlamak istediğinizde bir bardağa 1-2 parmak konsantre koymanız yeterli.
Not: Ayrıca bu konsantreyi limonlu buzlu çay yapımında da kullanabilirsiniz oldukça pratik olacaktır.
Kısa URL: https://ml.md/lc45135
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2009
3,815 defa indirildi / yazdırıldı
2 bardak limon suyu
4 bardak şeker
Limon suyu ve şeker bir kaba konarak bir taşım kaynatılır. Şurup kaynadıktan sonra şişeye konur. Ağzı kapatılan şişe serin ve karanlık bir yerde uzun süre saklanabilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc43829
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2009
2,507 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMESİ
1 Kg. limon
5 Su bardağı şeker
YAPILIŞI
1 Limonları bol su ile yıkayarak süzdürünüz.
2 Ortadan ikiye keserek, meyve presinde suyunu çıkarınız.
3 Limon suyuna, beş su bardağı şeker ilave ederek ateş üzerinde 4-5 dakika kaynattıktan sonra ateşten alınız.
4 Soğuduktan sonra ağzı kapalı şişelerde muhafaza ediniz.
5 İçilmesi arzu edildiği zaman konsantrenin dört katı soğuk su ilave ederek servis yapınız.
Not: Limon şurubu hemen içilecekse kaynatmaya lüzum yoktur. Uzun zaman kalması isteniyorsa kaynatılır ve hava atmayacak şekilde ağzı kapalı şişelerde, buzdolabında muhafaza edilmelidir.