Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Vezir Parmağı Tarifleri > Limon Tatlısı (6 adet - 281,826 defa bakıldı)

Limon Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


LİMON TATLISI

otelman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc10894
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
2,609 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
3 bardak un
5 yumurta
2,5 kahve fincanı limon suyu
1 paket Baking Bowder
1 fiske tuz
4 bardak su
2,5 bardak toz şeker
1 küçük paket yağ

Yapılışı:
Şeker ile su bir tencerede kaynatılarak oldukça koyu bir şurup hazırlanır. Ve soğuması için bir tarafa bırakılır. Porselen bir kâseye kırılan yumurtalar tel ile 5 - 6 dakika kadar vurulup buna sonra limon suyu ilâve edilir. Ve 5 - 6 dakika kadar daha çırpılmaya devam edilir. Bundan sonra bu karışıma içine kabartma tozu konmuş olan un da karıştırılıp bir tutam da tuz konarak iyice karıştırılıp halledilir. Yağ bir tavada kızdırılır. Hazırlanan bu yumurtalı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparı! i d bu yağa atılır ve parçalar nar gibi kızarınca yağı süzülerek tavadan almıp hemen soğumuş olan şerbetin içine atılır. Böylece kızartılan tatlıların hepsi şerbeti emdikten sonra servis tabağına alınıp sofraya konur.


Annemin Limon Tatlısı

hanife
Yeni Üye
Yeni Üye

Kayıt: 22.01.2007
Mesajlar: 1
Kısa URL: https://ml.md/lc11404
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2007
9,157 defa indirildi / yazdırıldı




Bu tatlı annemin klasik tatlısıdır. Eskiden bizim evde çok sık yapılırdı. . Bende arada yapıyorum. Çok hafif bir tatlı ve yapımı çok kolay. Acil durumlar için ideal yani..

Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 6 çay bardağı şeker
- 5 çay bardağı su
- un

Yapılışı;
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şekre ve suyu kaynatın. Soğumaya bırakın.
- Yumutya ve limon suyunu iyice çırpın. Bir miktar un ekle. 2-3 yemek kaşığı suda karbonatı erit ve unlu karışıma ekleyin. Unu azar azar ekelyin. Hamur kek hamurundan biraz daha cıvık (krep hamurundan biraz daha katı gibi) olacak.
- Derin kızartma kabında kızgın yağa bir kaşık dolusu karışımdan dökün. Kızgın yağa girince hemen yuvarlak şekil alıp kızarmaya başlayacaktır.
- İki tarafı pembeleştikden sonra soğukl şerbete atın.
- Şerbetde çevirip servis tabağına alın, üzerine hindistancevizi serperek servis yapın..

https://hanifedentarifler.blogspot.com


LİMON TATLISI

hüseyin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.05.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc23961
Gönderme Tarihi: 20.May.2008
2,699 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 büyük limon
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
aldığı kadar un
Şerbeti:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Yumurtayı çırpın. Limonun içine kabartma tozunu ilave edin. Un ilave edip koyu kek kıvamına getirin. Bir tavaya yağ koyup hazırladığınız sıvı hamurdan kaşıkla döküp kızartın. Tavadan çıkarınca soğuk şerbete atın.


LİMON TATLISI

ilaydam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.08.2009
Mesajlar: 30
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc39750
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2009
2,449 defa indirildi / yazdırıldı




3 kahve kaşığı un
1,5 kahve fincanı limon
6 tane yumurta
2 kahve kaşığı karbonat
1/2 kahve kaşığı tuz
Kızartmak için:
1 bardak rafine zeytinyağı
Şurubu için:
2 bardak toz şeker
2 bardak su

Bir tencereye su ve toz şeker konularak karıştırılıp kaynatılır, şurup haline gelinceye kadar ateş üzerinde bırakılır sonra indirilerek soğumak için bir tarafa konulur. Ayrıca yeniden bir tencere alınıp içersine yine ölçülere göre yumurta kırılır ve telle 2 - 3 dakika daha çırpıldıktan sonra buna elenmiş un, karbonat ve tuz da katılarak iyice karıştırılır ve birbirleriyle halledilir. Daha sonra bundan kaşık kaşık alınarak içinde kızdırılmış rafine zeytinyağı bulunan tavaya atılır, tavayı sallamak suretiyle ve hamurlar çevrilmek şartıyle kızartılır. Bu iş bitince kızarmış olan hamurlar delikli bir kepçe ile alınarak süzülür ve soğumuş olan şuruba atılarak 10 -12 dakika şurupta bekletilir, sonra da yine delikli kepçe ile şuruptan alınıp tabaklara konularak servis yapılır.


LİMON TATLISI

Aytek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2013
Mesajlar: 41
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88640
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2013
2,080 defa indirildi / yazdırıldı




2 yumurta
1 çay bardağı su
1 limon
Alabildiği kadar un

İki yumurta, bir çay bardağı su çatalla çırpılacak, un karıştırılıp, tahan koyuluğunda hamur yapılacak. Diğer tarafta şekerli şurup hazırlanacak. Tavaya yağ koyup kızdırılırken yarım veya bir limon hamura ilâve edilecek, kaşıkla kızgın yağın içine atılacak. Kızarınca oradan alınıp, şekerli şuruba atılacak. Şurubu içince Servis tabağına konulacak.


Fotoğraf "ahmet yüzbaşıoğlu" tarafından gönderildi. 15.11.2016


Limon Tatlısı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc100877
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2014
1,778 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet limon (suyu)
1 adet limon kabuğu rendesi
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı margarin
1 paket kakaolu bisküvi

Bir tencerede yumurta ve şekeri çırp. Üzerine nişasta limon suyu,limon kabuğu rendesi, su ve margarini koyun. Muhallebi kıvamında pişirin. Küçük boy kare cam bir tepsiye bir kat bisküvi dizin. Üzerine kremanın yarısını dökün.Üzerine bir kat bisküvi dizin. Kalan kremayı da üzerine dökün.Buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra servis yapın.







Limon Tatlısı Tarifleri Vezir Parmağı Tarifleri



(6 adet Limon Tatlısı 281,826 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort