|
LİMON TATLISI |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10894
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
2,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
3 bardak un
5 yumurta
2,5 kahve fincanı limon suyu
1 paket Baking Bowder
1 fiske tuz
4 bardak su
2,5 bardak toz şeker
1 küçük paket yağ
Yapılışı:
Şeker ile su bir tencerede kaynatılarak oldukça koyu bir şurup hazırlanır. Ve soğuması için bir tarafa bırakılır. Porselen bir kâseye kırılan yumurtalar tel ile 5 - 6 dakika kadar vurulup buna sonra limon suyu ilâve edilir. Ve 5 - 6 dakika kadar daha çırpılmaya devam edilir. Bundan sonra bu karışıma içine kabartma tozu konmuş olan un da karıştırılıp bir tutam da tuz konarak iyice karıştırılıp halledilir. Yağ bir tavada kızdırılır. Hazırlanan bu yumurtalı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparı! i d bu yağa atılır ve parçalar nar gibi kızarınca yağı süzülerek tavadan almıp hemen soğumuş olan şerbetin içine atılır. Böylece kızartılan tatlıların hepsi şerbeti emdikten sonra servis tabağına alınıp sofraya konur.
|
Annemin Limon Tatlısı |
|
hanife
Yeni Üye
Kayıt: 22.01.2007
Mesajlar: 1
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11404
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2007
9,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bu tatlı annemin klasik tatlısıdır. Eskiden bizim evde çok sık yapılırdı. . Bende arada yapıyorum. Çok hafif bir tatlı ve yapımı çok kolay. Acil durumlar için ideal yani..
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 6 çay bardağı şeker
- 5 çay bardağı su
- un
Yapılışı;
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şekre ve suyu kaynatın. Soğumaya bırakın.
- Yumutya ve limon suyunu iyice çırpın. Bir miktar un ekle. 2-3 yemek kaşığı suda karbonatı erit ve unlu karışıma ekleyin. Unu azar azar ekelyin. Hamur kek hamurundan biraz daha cıvık (krep hamurundan biraz daha katı gibi) olacak.
- Derin kızartma kabında kızgın yağa bir kaşık dolusu karışımdan dökün. Kızgın yağa girince hemen yuvarlak şekil alıp kızarmaya başlayacaktır.
- İki tarafı pembeleştikden sonra soğukl şerbete atın.
- Şerbetde çevirip servis tabağına alın, üzerine hindistancevizi serperek servis yapın..
https://hanifedentarifler.blogspot.com
|
LİMON TATLISI |
|
hüseyin
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.05.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23961
Gönderme Tarihi: 20.May.2008
2,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 büyük limon
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
aldığı kadar un
Şerbeti:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Yumurtayı çırpın. Limonun içine kabartma tozunu ilave edin. Un ilave edip koyu kek kıvamına getirin. Bir tavaya yağ koyup hazırladığınız sıvı hamurdan kaşıkla döküp kızartın. Tavadan çıkarınca soğuk şerbete atın.
|
LİMON TATLISI |
|
ilaydam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2009
Mesajlar: 30 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc39750
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2009
2,449 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kahve kaşığı un
1,5 kahve fincanı limon
6 tane yumurta
2 kahve kaşığı karbonat
1/2 kahve kaşığı tuz
Kızartmak için:
1 bardak rafine zeytinyağı
Şurubu için:
2 bardak toz şeker
2 bardak su
Bir tencereye su ve toz şeker konularak karıştırılıp kaynatılır, şurup haline gelinceye kadar ateş üzerinde bırakılır sonra indirilerek soğumak için bir tarafa konulur. Ayrıca yeniden bir tencere alınıp içersine yine ölçülere göre yumurta kırılır ve telle 2 - 3 dakika daha çırpıldıktan sonra buna elenmiş un, karbonat ve tuz da katılarak iyice karıştırılır ve birbirleriyle halledilir. Daha sonra bundan kaşık kaşık alınarak içinde kızdırılmış rafine zeytinyağı bulunan tavaya atılır, tavayı sallamak suretiyle ve hamurlar çevrilmek şartıyle kızartılır. Bu iş bitince kızarmış olan hamurlar delikli bir kepçe ile alınarak süzülür ve soğumuş olan şuruba atılarak 10 -12 dakika şurupta bekletilir, sonra da yine delikli kepçe ile şuruptan alınıp tabaklara konularak servis yapılır.
|
LİMON TATLISI |
|
Aytek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2013
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88640
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2013
2,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 çay bardağı su
1 limon
Alabildiği kadar un
İki yumurta, bir çay bardağı su çatalla çırpılacak, un karıştırılıp, tahan koyuluğunda hamur yapılacak. Diğer tarafta şekerli şurup hazırlanacak. Tavaya yağ koyup kızdırılırken yarım veya bir limon hamura ilâve edilecek, kaşıkla kızgın yağın içine atılacak. Kızarınca oradan alınıp, şekerli şuruba atılacak. Şurubu içince Servis tabağına konulacak.
Fotoğraf "ahmet yüzbaşıoğlu" tarafından gönderildi. 15.11.2016
|
Limon Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc100877
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2014
1,778 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet limon (suyu)
1 adet limon kabuğu rendesi
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı margarin
1 paket kakaolu bisküvi
Bir tencerede yumurta ve şekeri çırp. Üzerine nişasta limon suyu,limon kabuğu rendesi, su ve margarini koyun. Muhallebi kıvamında pişirin. Küçük boy kare cam bir tepsiye bir kat bisküvi dizin. Üzerine kremanın yarısını dökün.Üzerine bir kat bisküvi dizin. Kalan kremayı da üzerine dökün.Buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
|