Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Gazoz Tarifleri > Limonata (27 adet - 3,356,306 defa bakıldı)

Limonata


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Ayran Tarifleri
Boza Tarifleri
Çay Tarifleri
Çilek Suyu Tarifleri
Elma Suyu Tarifleri
Gazoz Tarifleri
Kokteyl Tarifleri
Limonata Tarifleri
Maden Suyu Tarifleri
Meyve Suyu Tarifleri
Milkshake Tarifleri
Nar Suyu Tarifleri
Portakal Suyu Tarifleri
Salep Tarifleri
Sıcak Çikolata Tarifleri
Smoothie Tarifleri
Şerbet Tarifleri
Soda Tarifleri
Şurup Tarifleri
Türk Kahvesi Tarifleri
Vişne Suyu Tarifleri
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Limonata

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc1590
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2006
5,879 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı şeker
7 bardak su
4 limon

1- Limonlar yıkanıp ince rendelenir. Şekerle iyice ovulup limon suyu ve su konup karıştırılır.
2- Süzülüp soğutulur.
3- Limonata, vitamin değerini kaybetmemesi için yapıldıktan sonra bekletilmeden içilmelidir.

Not: 1 bardak limonata için, 1,5 çorba kaşığı şeker, yarım limon hesap edilir.


ML® Limonata için tıklayın




LİMONATA

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc2577
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
4,185 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet limon
5 su bardağı kaynar su
1 su bardağı toz şeker

Limonların suyunu sıkın ve kabuklarını rendeleyin. Limon kabuğu rendesi ve 1 su bardağı toz şekeri bir sürahiye koyup, üzerine kanar suyu boşaltın, şeker eriyene dek karıştırın. Sürahiyi yaklaşık 2 - 2.5 saat kadar, soğuması için buzdolabında bekletin. Daha sonra limon suyunu ince bir tülbent ile süzüp, sürahiye boşaltın ve soğuk olarak servis yapın.


ML® Yalancı Salep için tıklayın


ML® Naneli Ayran (görsel)



Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021


Limonata

Borekch
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc7423
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2006
3,882 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
2 adet orta büyüklükte limon,
ince ince rendelenmiş orta büyüklükte yarım limon kabuğu,
6 çorba kaşığı tozşeker,
10 yaprak taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
5-6 bardak su.
(Kişi sayısına göre malzemeler katlanarak artırılabilir.)

Hazırlanışı:
Suyu ve şekeri uygun büyüklükte bir tencerenin içine koyarak kısık ateşte devamlı karıştırarak eritelim. Eritilen şekerli suyun üzerine iki adet limonun suyunu sıkarak ilave ettikten sonra birkaç defa daha tekrar karıştıralım. İnce rendelenmiş limon kabuklarını ve nane yapraklarını iyice döverek hazırladığımız kaynamakta olan malzememize ilave edelim. Hazırlanan karışımın hepsini ince bir süzgeçten geçirerek hiç tortu kalmamasını sağlayalım. Süzdükten sonra buzdolabında bir süre bekletelim. Soğuk olarak servis yapalım. Gerekirse buz ilave edelim.



ML® Gazsız Kola (Karamel Şerbeti) için tıklayın




Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.04.2024


Limonata

gülgün şekerci
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.05.2016
Mesajlar: 39
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc116844
Gönderme Tarihi: 13.May.2016
2,306 defa indirildi / yazdırıldı




3 büyük veya 4 orta boy limon
7-8 yemek kaşığı şeker
1,5 lt su

Limonlar iyice yıkanıp, kabukları rendenin ince kısmıyla rendelenir. Rendelenmiş kabuklar şekerle iyice ovulur. Limonları suları sıkılıp karışıma ilave edilir ve karıştırılır. 1,5 lt su eklenerek karıştırılır ve buzdolabında en az 2 saat bekletilir (Arada gidip karıştırın ki dibe çökmesin). Daha sonra beklemiş limonata süzülür.



Limonata

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc125069
Gönderme Tarihi: 04.May.2017
2,046 defa indirildi / yazdırıldı




2 limon
3 portakal
3 su bardağı toz şeker
4 litre su

2 limon ve 3 portakal çok iyi yıkanır, buzdolabının buzluğunda yarım dondurulur.
Buzdolabından alınarak kabukları ile beraber doğranır. Rondoda biraz şeker ilavesiyle iyice çekilir.
4 litre suya şeker ilave edilir, üzerine rondoda çekilen limon ve portakal eklenir. İyice karıştırılarak bu şekilde yarım saat bekletilir.
Süre sonunda süzülerek sürahiye doldurulur, buzdolabında soğutularak servis edilir.



Limonata

parla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.08.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc127585
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2017
768 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 litre su

Bir gün önceden portakal ve limonu yıkayıp buzluğa koyup dondurun. Limonatayı hazırlayacağınız zaman iyice donmuş olan portakal ve limonu buzluktan çıkarın.
10 dakika kadar bekleyin, kabuğuyla birlikte dilimleyip mutfak robotuna koyun. 1 su bardağı şekeri üzerine ilave edin. Robotu çalıştırın ve iyice ezilip karışana kadar çekin. 3 litre suya bu portakal, limon ve şeker karışımını ekleyin. 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip renginin iyice geçmesi için 5 dakika kadar bekleyin. Ara sıra karıştırarak limon tuzu ve şekerin iyice erimesini sağlayın. Bir kaba temiz bir tülbent geçirin ve içeceği süzün. Üzerine az az su ekleyerek renk vermeyi bırakana kadar sıkabilirsiniz. Sürahiye alıp içine taze portakal, limon dilimleri ve nane, biberiye gibi kokulu otlar koyarak servis edebilirsiniz.



Limonata

istiklal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.10.2017
Mesajlar: 25
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc129086
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2017
898 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

5 adet limon
1/2 su bardağı şeker
1 litre soğuk su
4-5 dal nane (isteğe bağlı)
Nane yaprağı
Buz

Şeker mikser kabına alınır.
Limon kabukları rendelenir.
Rendelenen kabuklar şekere katılır.
Şeker ve limon kabukları mikserde limon kokusu çıkıp şeker sararana kadar çırpılır.
İstenirse bu aşamada nane yaprağı eklenebilir.
Limonlar kesilerek ikiye ayrılır.
Limonların suları sıkılır.
Karışıma soğuk su eklenip mikserle şeker eriyene kadar karıştırılır.
Limonata süzülür, bir şişeye alınır.
Soğuk suyla yapıldığı için hemen servise hazırdır.
Bol buz ve nane yaprağı ile servis edilir.



Limonata

ilayda sönmez
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2018
Mesajlar: 26
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc132871
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2018
803 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet dondurulmuş limon
3 su bardağı toz şeker
5 litre su

İlk olarak limonlarımızı yıkamalıyız ve bir gece buzlukta bekletmeliyiz. Daha sonra limonları buzluktan çıkarıp 4-5 parçaya bölelim ve mutfak robotuna koyup üzerine toz şeker dökelim. Robotu çalıştıralım ve toz haline gelene kadar devam edelim. daha sonra geniş bir tencereye boşaltalım ve üzerine 5 litre su dökelim. 10-15 dakika tencerede beklettikten sonra karıştırıp şekerini eritelim ve süzgeçten geçirerek süzelim. Limonatamız içmeye hazır.



Limonata

not defteri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.04.2018
Mesajlar: 38
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc133372
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2018
575 defa indirildi / yazdırıldı




4 limon
2 su bardağı şeker
2 litre su

Limonları 4'e bölüyoruz ve tencereye alıyoruz.
Şeker ve suyu ekliyoruz ve ateşe alıyoruz.
Yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz.
Ateşten alıp süzgeçten geçiriyoruz ve buzdolabında soğutup servis yapıyoruz.



Ev Yapımı Limonata

yirmialtı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2016
Mesajlar: 39
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc141932
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2019
778 defa indirildi / yazdırıldı




8 limon
2 su bardağı soğuk su
2 su bardağı toz şeker
Buz
Nane yaprağı

Limon kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. 6 adet limonun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın ve rendelediğiniz limon kabuklarına ilave edin. Toz şekeri ekleyin. Elinizle limonları ovun ve iyice sularının çıkmasını sağlayın.
Kalan iki limonun suyunu sıkın ve bu karışıma ilave edin. Limon parçalarını ve kabuklarını ayırmak için karışımı tel süzgeçten geçirin.
Limon suyunun içine soğuk su ekleyin. Nane yaprağı ve limon dilimiyle servis edebilirsiniz.



Limonata

hamur abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2019
Mesajlar: 40
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc144543
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2019
639 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet limon
2 su bardağı toz şeker
5 su bardağı içme suyu
Yarım demet nane

Limonları iyice yıkayın. Kabuklarını beyaz kısımlarını almadan rendeleyin. Limonların 4 tanesinin suyunu sıkın. Diğerlerini küçük küçük doğrayın.
Şekeri limon suyuna ekleyin. Limon kabuğu rendesi, limon parçaları ve nane yapraklarını da ekleyip şeker tamamen eriyene kadar elinizle yoğurun. Bu karışımı delikleri küçük süzgeçten geçirerek posasını ayırın. İçine 5 su bardağı içme suyunu ekleyin. Limonatanız hazır!
İçmeden önce biraz soğutun. Servis ederken bardağa birkaç küp limon ve birkaç yaprak nane de ekleyebilirsiniz.



Limonata

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145274
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2019
502 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet büyük boy limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
1 litre soğuk su
Yarım demet taze nane

Limon ve portakalların kabuklarını bir kaba rendeleyin.
Üzerine şeker ilave edin elinizle iyice ovun.
Ardından üzerine sıcak su döküp şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Kabuklarını rendelediğiniz portakal ve limonların suyunu sıkıp şekerli karışıma ilave edin.
Limonata özünü süzgeçten geçirin ve buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine su ve nane yaprakları ilave edip servis edin.



Limonata

Ahben
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc148942
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2020
423 defa indirildi / yazdırıldı




2 limon
2 portakal
2 tatlı kaşığı limon tuzu
3 bardak toz şeker
3 litre su

Limon ve portakalı bir gece öncesinden buzluğa atın. Limonatayı yapmadan yarım saat önce limon ve portakalları buzluktan çıkarın.
Kabuklarını soyup dörde bölün.
Limon ve portakal parçalarını robota alın. Limon tuzunu ve şekeri de ekleyip robottan geçin.
3 litre suya robottan aldığınız püreyi ekleyin ve bekleyin.
Karıştırın ve limonatayı süzün. Ardından sürahilere koyup dolaba kaldırın.
Limonata tarifiniz hazır.



Limonata

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157347
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2021
346 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı şeker
1,5 litre su

Limonun ve portakalın kabuklarını bir gün önceden soyup buzluğa atın.
Ertesi gün buzluktan çıkarıp 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletelim.
Sonra limonu ve portakalı küp şeklinde doğrayıp miksere alalım.
Üzerlerine şekeri ilave edip mikserden geçirelim ve bir kaba alalım.
Püre haline getirdiğimiz meyvelerin üzerine suyu ilave edip bu şekilde 5-10 dakika bekletelim.
Ardından süzgeç ile süzelim. Ev yapımı kolay limonatanızı buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.



Limonata

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157409
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2021
473 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet irice ince kabuklu portakal
1 adet limon
Yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
2,5 litre su

Ramazana özel limonata tarifi için öncelikle 1 adet portakalı ve 1 adet limonu 1 gece önceden buzluğa atın. Ertesi gün buzluğunuzdan çıkarın. Bıçakla kesilecek kıvama gelene kadar birkaç dakika bekletin.
Bıçakla hem limonu hem de portakalı küçük parçalara bölüp blendırınıza atın. Üzerine yarım su bardağı şeker 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyip 2 dakika blendırda çekin.
Daha sonra geniş bir kapta 2.5 litre suyun içine karışımı dökün. 5 dakika bekletip renginin çıkmasını sağlayıptemiz bir tülbentten süzün.
Dolapta dinlendirip servis edebilirsiniz.



Limonata

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc159107
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2021
324 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet limon
1 adet portakal
1,5 litre su
1 su bardağı şeker
Yarım demet taze nane

Limon ve portakalın kabuklarını soyun ve bir gece önceden derin dondurucuya koyun.
Ertesi gün çıkarıp 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
Ardından portal ve limonu küp şeklinde doğrayın ve blender'a koyun. Üzerine de şeker ilave edip karıştırın.
Meyveleriniz püre haline gelince bir kaba alın ve üzerine su ekleyip karıştırın.
Limonatanızı 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra süzgeçten geçirip buzdolabında soğutun.
Üzerine nane yaprakları ilave edip servis edebilirsiniz.



Limonata

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163515
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2022
199 defa indirildi / yazdırıldı




3/4 bardak şeker
1 bardak su
1 bardak limon suyu
3-4 bardak soğuk su
Buz

Klasik limonata tarifinde şeker ve su pişirilerek bir şurup elde edilir. Isınan şeker, suyun içerisinde erir ve böylece limonatanız pürüzsüz olur. Bir bardak suyu ve şekeri bir tencereye alın. Bir taşım kaynatın. Limon suyunu ve şekerli suyu bir sürahide birbirine ekleyin. Yavaş yavaş, damak zevkinize göre üç-dört bardak soğuk su ekleyin. Servis etmeden önce, yaklaşık bir saat buzdolabında soğutun. Buz ekleyerek servis edin. Bu tarif, en klasik limonata tarifidir. Eğer hazırladıktan sonra, şeker oranı fazla gelirse, limon suyu ekleyerek tadını dengeleyebilirsiniz. Bu limonata tarifini portakal, misket limonu ya da greyfurt kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Değişik turunçgil sularını karıştırarak kullanabilirsiniz.



Evde Limonata

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164210
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2022
267 defa indirildi / yazdırıldı




1 bardak şeker
6 bardak su
5 limon
2 adet doğranmış dondurulmuş portakal
Bir kaç dal taze nane

Ben kışın portakalın en güzel zamanında ufak parçalara kesip buzdolabı poşetlerinde yazın limonata için avuç içi kadar donduruyorum.
Portakal her mevsim var artık. Sizler de aynı gün 3-4 saat derin dondurucuda tutsanız yeterli.
Hatta dondurulmuş limon dilimleri de katabilirsiniz. Zaten tarifimde bir zorluk yok. Limon kabuğu rendesi, tülbentten süzmelere hiç gerek yok.
Önce 1 bardak şeker ile az miktar su ve 5 sıkılmış limonun suyunu derince bir sürahide karıştırıyoruz.
Şekeri eridikten sonra üzerine kalan suyu ilave ediyoruz. Hepsini iyice karıştırıyoruz.
Ardından da donuk portakalları atıyoruz. Tekrar karıştırıp homojen hale getiriyoruz. (Siz şeker oranını isteğe göre azaltabilirsiniz.)
Buz ve nane ilavesiyle içeceğimizi tamamlamış oluyoruz.



Klasik Limonata

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166060
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2022
238 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet limon
800 ml su
1 su bardağı şeker

Limonları rendeleyin. Beyaz kısmını almamaya dikkat edin. Kalan limonları söğüş biçiminde doğrayın. Üstüne şeker atın ve yoğurun. Suyu ve limon kabuklarını dahil edip, karıştırın. Karışımı süzüp, bir sürahiye alın. İsteğe göre buzla servis yapın.



Limonata

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168216
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2022
179 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

6 adet limon
1,5 su bardağı toz şeker
5 - 6 dal taze nane
6 su bardağı su
Süslemek için:
8 küp buz
8 adet taze nane yaprağı

Limonları yıkayın ve rendenin ince tarafı ile kabukların sadece dış sarı yüzeyini alacak şekilde rendeleyin. Limonların suyunu sıkın. Rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Eliniz ile 10 dakika ovarak şeker ve limonun iyice karışmasını sağlayın. Nanelerin yapraklarını dallarından koparıp karışıma ilave edin. Üzerine 1 su bardağı su da ekleyip karıştırın. Buzdolabında 20 dakika bekletin.
Beklettiğiniz karışımın üzerine kalan 5 su bardağı suyu ekleyin. El çırpıcısı ile şeker eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı süzgeçe döküp kaşık ile posasını ezerek süzün. Hazırladığınız limonatayı daha ince dokulu bir süzgeç ile tekrar süzün. Bir sürahiye doldurup buzdolabında soğuyuncaya kadar 1-2 saat bekletin.
Soğuyan limonatayı bardaklara doldurun. İçlerine birer küp buz atıp nane yaprağı ile süsleyin ve servis yapın.







Limonata Tarifleri Gazoz Tarifleri



(27 adet Limonata 3,356,306 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort