|
Limonata |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172698
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2023
181 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
5 adet limon
30 g şeker
1 lt su
1 demet taze nane veya fesleğen, yaprakları ayrılmış
10 adet buz
Limonların kabuklarını yalnızca sarı kısımlarını alacak şekilde rendeleyin.
Şekeri kabukların üzerine serpin ve iyice karıştırın. Üzerini kapatarak buzdolabında 1 gece bekletin.
Kabuklarını aldığınız limonların suyunu sıkın ve bir kaba alın.
Bir gece dolapta beklettiğiniz karışımın üzerine limon suyunun tamamını ilave ederek karıştırın ve süzün.
Süzdüğünüz suyu uygun şişeye alın. 1 litre su ilave edin ve karıştırın.
Dilerseniz taze nane ya da fesleğen yaprağı ilave edebilirsiniz.
Bolca buz ekleyerek servis edin.
Not: Limonata, yaz aylarının en sevilen serinleticilerindendir. Eski usul pastanelerde mutlaka bir köşede soğuyan limonata çeşmesi vardır. Limon kabuklarıyla birlikte taze nane de şekerle birlikte dövülürse çok daha ferahlatıcı olur. Bu şekilde naneli yapılan limonata çoğu kez saray usulü olarak anılır.
|
Limonata |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173368
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2023
180 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet portakal
2 adet limon
1 su bardağı şeker
1 litre su
Öncelikle limon ve portakalları iyice yıkayın
Ardından limon ve portakalları soymadan dilimleyin ve robottan geçirin
Hepsi iyice ezildikten sonra süzgeçle limonata yapacağınız sürahiye süzün ve su ekleyin.
Şekeri de ekledikten sonra limonatanız hazır. Şeker miktarı damak zevkine göre azaltılabilir veya artırılabilir.
|
Limonata |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174011
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2023
152 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet limon
5 su bardağı su
İsteğe göre şeker
1 adet portakal
Yarım demet taze nane
Limon ve portakal kabuklarını rendeleyin.
Üzerine de şeker ekleyip güzelce ovun.
Ardından ılık suyu ekletip şeker çözünene kadar karıştırın.
Portakal ve limonların suyunu da sıkıp şekerli karışıma ilave edin.
Son olarak limonatanızı süzgeçten geçirip sürahiye alın.
Buzdolabında soğuttuktan sonra nane yaprakları ilave ederek servis edebilirsiniz.
|
Limonata |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175393
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2023
210 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
2 adet limon (orta boy)
1 adet portakal (tercihe bağlı)
1,5 su bardağı şeker
13 su bardağı su
Meyveleri yıkadıktan sonra ise limonları, kabuklarında bulunan esansı rahatlıkla alabilmek için rendeleyin.
Rendeleme işlemine limonların parlak sarı rengi kar beyazı olana kadar devam edin.
Limon kabuğunu beyaz olana kadar rendeledikten sonra limon suyunu sıkmanız gerek.
Malzemeler kısmında da belirttiğimiz gibi tarif için portakal kullanımı tamamen isteğe bağlıdır.
Limonata dilediğiniz gibi mandalina, portakal gibi narenciyeleri eklemenize de uygun bir içecek olduğu için tarif içerisinde istediğiniz narenciyeyi de ekleyebilirsiniz
Limon suyunu sıktıktan sonra eğer tarife portakal da eklemek istiyorsanız portakallara da aynı işlemi uygulamalısınız.
Portakalları yıkadıktan sonra turuncu portakal kabuğunu beyaz olana kadar rendelemelisiniz.
Daha sonra ise portakalların suyunu sıkabilirsiniz.
Limon ve (tercihe göre) portakal sularınızı iyice sıktıktan sonra ise sıktığınız suyun içerisine 1.5 su bardağı şeker ekleyin.
Şekerin hemen ardından buzu da ekleyerek şeker eriyene kadar limon kabuğu, su ve şeker karışımını karıştırın.
Bu aşamada bir püf noktamız var. Buzu ve suyu eklemeden önce kısa bir süre limon kabukları ve şekeri ovarsak o zaman limonatanızın tadı daha da güzel olur.
Bu adımları teker teker uyguladıktan sonra şekeri karıştırarak iyice eritin.
Şeker eridikten sonra suyu ekleyin.
Zevkinizce içeceğinizin içine nane ve daha çok limon tadı için limon ekleyebilirsiniz.
İşte, içeceğiniz hazır tamamen doğal olan limonatayı hem yemeklerde hem de atıştırmalıkların yanında yaz kış fark etmeksizin rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Limonata malzemelerinin özünü aslında limon oluşturur. Fakat pek çok kişi hazırladığı limonatanın içine farklı tatlara sahip olan doğal tatlandırıcılar eklemeyi sever.
Not: Bu doğal tatlandırıcıları eklerken ölçülü olmak gerekir. Bu noktada önemli olan limonata ile tatlandırıcılar arasında dengeli bir uyum yakalamaktır. Zira baskın tatlar sevmeyenler için rahatsız edici olabilir. Bunun dışında ferah bir limonata için nane ya da nefis bir fesleğen çok yakışabilir. Limonatanızın güzel bir tada sahip olması için meyveleri buzlukta bekletebilirsiniz. Sıkma işlemi sonrası hazırladığınız içeceğinizi soğuk bir şekilde servis ederek de limonatanızın daha güzel bir tada sahip olmasını sağlayabilrsiniz. Biraz karanfil ya da küçük bir parça tarçın daha farklı hissettirecektir. Çilek Suyu, Nane Özü, Elma Dilimleri, Fesleğen Yaprakları, Portakal Kabukları, gibi çeşitli tatlandırıcılarla zenginleştirerek farklı ve lezzetli bir limonata hazırlayabilirsiniz.
|
Limonata |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176716
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2024
186 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
5 adet limon
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı taze nane yaprakları
1,5 litre soğuk su
Limonların kabuğu rendelenir veya doğranır.
Limonların suyu çıkarılır. Elde edilen limon suyu bir kaba alınır.
Şeker ve su küçük bir tencerede karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlanır. Karışım kaynamamalı. Sadece şekerin erimesi yeterli olacaktır.
Şekerli su limon suyu ile karıştırılır. İsteğe bağlı olarak nane yapraklarını da eklenir.
Hazırlanan karışım süzgeç yardımıyla bir sürahiye alınır. Bu sayede şeker ve limon tanelerinden arınmış olur.
Soğuk su eklenir ve karıştırılır.
Not: Limonatanızı dilerseniz buzdolabında saklayabilir ve ihtiyacınız olduğunda servis yapabilirsiniz. Ancak nane eklemek istiyorsanız, tazeliğini koruması için tüketimden önce naneyi eklemeniz daha iyi olacaktır.
|
Limonata |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178183
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2024
84 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
10 adet limon
Bir buçuk su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
Birkaç yaprak taze nane
Buz
Önce limonları yıkayıp, sonra bir kaba rendeleyin. Bu sırada beyaz kabuklarının gelmemesine dikkat edin. 4 adet limonun suyunu sıkın. Diğerlerini küçük dilimler halinde doğrayın. Üzerine tozşekeri ve nane yapraklarını ilave edin. Şeker iyice eriyene kadar elinizle bastırarak yoğurun. Özünün çıkması için malzemeyi tel bir süzgece koyun ve derin kabın üzerine yerleştirin. Spatula ile bastırarak, limon suyunun alttaki kaba akmasını sağlayın. Üzerine su ekleyin. Buz ve nane yaprağı ile servis yapın.
|
Limonata |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178444
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2024
88 defa indirildi / yazdırıldı
|
8-10 adet limon
2 su bardağı toz şeker (şeker oranını azaltıp veya çoğaltabilirsiniz)
1 litre su
Yarım demet taze nane
Dilediğiniz kadar buz
Limonların dört tanesinin kabuklarını rendeleyin. Rendelenmiş limonların suyunu sıkın. Kalan 6 limonu da küp küp doğrayın. Bütün malzemeyi karıştırıp üzerine şekeri ilave edin. Nanenin de yapraklarını ayıklayıp limonlara ekleyin. (Naneyi limonun içine karıştırmak istemezseniz, sadece servis esnasında kullanabilirsiniz.) Karışımı şeker tamamen eriyene kadar elinizle uzun uzun yoğurun veya ezin. İnce delikli tel bir süzgeçten geçirdiğiniz limonata özüne 1 litre soğuk su ekleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra buz eklenmiş bardaklarda servis edin.
|
|