|
|
Limonlu Bar |
|
parsel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2008
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc27694
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2008
2,938 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 su bardağı yulaf ezmesi
2 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı bal
1,5 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurtanın akı
1 adet limon
2/3 su bardağı fındık
Üzerine:
50 gr. bitter çikolata
Yarım adet limon
Yapılışı:
Yulaf ezmesini karıştırma kabına alın. Üzerine toz şekeri, balı, margarini ve yumurta akını ekleyip, karıştırın. Ardından limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın ve karışıma ilave edin. Son olarak iri dövülmüş fındıkları ekleyin. Bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi iyce karıştırın. 30*30 santimlik kare bir kalıbı yağlı kâğıt ile kaplayın ve hamuru yayın. 200 dereceli fırında hafif pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz kareler şeklinde dilimleyip, servis tabağına alın. Üzeri için; bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Barların üzerine erimiş çikolatayı gezdirin. Yarım limonu dilimleyip, süsleyin ve servis yapın
|
Limonlu Bar |
|
ahudinler
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc17638
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2007
2,275 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı oda sıcaklığında margarin,
yarım su bardağından az pudra şekeri,
1 çay kaşığı vanilya,
1 su bardağı un.
Krem peynir dolgusu:
225 gram labne peynir,
1,5 su bardağı pudraşekeri,
1 adet büyük boy yumurta,
2 çay kaşığı limonsuyu.
Limonlu kat için:
4 adet büyük boy yumurtanın sarısı,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
yarım su bardağından fazla şeker,
yarım su bardağından fazla su
1 tatlı kaşığı limonsuyu,
2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu,
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin.
Üzerine:
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Oda sıcaklığındaki margarini ve pudraşekerini mikserle yüksek hızda karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Unu ilave ettikten sonra düşük hızda malzemeler özleşene kadar karıştırın. Hamuru 20x20 cm. ebatlarında yağlanmış bir kalıba, elinizle düzleştirerek yayın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra çatalla üzerine delikler açın. Orta hareketli fırında yarım saat pişirin. Hamur pişerken krem peynirli dolguyu hazırlayın. Krem peynirini ve 1 buçuk su bardağı pudra şekerini karıştırın. Yumurtayı ve limon suyunu ekleyin. Orta hızdaki mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Kabın üzerini folyo ile kapatıp, buzdolabında bekletin. Limonlu kat için yumurta sarılarını, mısır nişastasını ve tozşekeri ateşe dayanıklı cam bir kapta karıştırın. Kabı kısık ateştesin üzerine oturtun. Yavaş yavaş karıştırarak su ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Ateşi biraz yükselterek krema kıvamına gelene dek pişirin. Kabı ateşin üzerinden indirin. Rendelenmiş limon kabuğu ve 2 çorba kaşığı margarin ekleyin, tyice karıştırın. 10 dakika soğumaya bırakın.
Buzdolabında beklettiğiniz krem peynirli dolguyu bir spatula yardımıyla hamurun üzerine yayın. Onun da üzerine limonlu karışımı yayın. Orta hareketli fırında limonlu karışımın üzeri altın rengi olana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin.
Sonra 1 saat buzdolabında bekletin. Üzerine pudraşekeri serpip dikdörtgen şeklinde dilimleyerek servis yapın.
|
|
Limonlu Bar Tarifleri Şekerlemeler
|
|