|
Limonlu Dilimler |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162403
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2022
303 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
6 adet yumurta
2 su bardağı un
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı hindistancevizi
Krema için:
2 adet limonun suyu
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
İçi için:
1 su bardağı böğürtlen veya ahududu
Üzeri için:
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Limon suyu, limon kabuğu, yumurta, un, toz şeker, kabartma tozu ve hindistancevizini iyice yoğurun. Hamuru yağlı kağıt serilmiş baton bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 35 dakika pişirin. Krema için limon suyu, un, toz şeker ve sütü karıştırarak kaynatın. Karışımı ocaktan alıp, labne peyniri ekleyin. Kekin üzerine ıslak havlu yayıp ters çevirin. Rulo şeklinde sarıp 30 dakika dinlendirin. Ruloyu açıp kremanın yarısını içine sürün. Üzerine böğürtlen veya ahududu yayıp, yeniden rulo yapın. Kalan kremayı üzerine sürün. Dilediğiniz şekilde süsleyip dilimleyerek servis yapın.
|
Limonlu Dilimler |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163962
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2022
280 defa indirildi / yazdırıldı
|
Taban İçin:
1/2 su bardağı toz haline getirilmiş ayçiçeği çekirdeği
2/3 su bardağı hindistancevizi rendesi
1/2 tatlı kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı bal
2 yumurta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı limon suyu
Limonlu Kısım İçin:
1 adet büyük boy yumurta
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı bal
Yarım bardaktan biraz fazla su bardağı taze sıkılmış limon suyu
3 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
Fırınınızı önceden 160 derece ısıtın.
Taban için bütün malzemeleri bıçaklı bir mutfak robotunda tamamen karışana kadar çekin.
Yağlı kâğıt serdiğiniz orta boy kare ya da dikdörtgen bir fırın kabına döküp üzerini düzeltin.
15-20 dakika pişirin ve soğutun, kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Limonlu kısmın malzemelerini de bütünleşene kadar mutfak robotunda çekip soğumuş tabanın üzerine dökün ve yine önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika pişirip soğutun.
Buzdolabında en az 3 saat soğuttuktan sonra servis edin.
|
|